Яблучний пиріг на рисовому борошні
(покроковий рецепт з фото)
Найлегший спосіб уникнути глютену в випічці - замінити пшеничне борошно на щось інше. У цьому рецепті, наприклад, замість неї використана рисове борошно. А різницю відчуйте самі, приступайте!
Так як ми проводимо експеримент на тесті, то не буде занадто ризикувати і візьмемо звичну начинку. Хоча нове прочитання вдалося. До речі, ми також не використовуємо звичайний цукор, а тільки коричневий. Мої домочадці навіть не помітили підміни. Тому я з вами теж поділюся тим, як приготувати яблучний пиріг на рисовому борошні.
- Яблуко - 600 грам
- Рисове борошно - 180 грам
- Цукор коричневий - 135 грам
- Яйце - 3 штуки
- Лимон - 1 штука
- Вершкове масло - 7 Ст. Ложок
- Грецький йогурт - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний екстракт - 1 Ст. Ложка
1. Половину яблук очистіть і наріжте тонкими часточками. Збризніть їх соком лимона, щоб вони не зіпсувалися.
2. Потім приготуйте тісто. Перетріть масло, нарізане кубиками, і цукор.
3. Відокремте білки від жовтків. Білки збийте в піну з дрібкою солі.
4. А жовтки додайте до масляної масі разом з борошном, розпушувачем, ваніліном і йогуртом.
5. Замішайте тісто, акуратно додаючи білки.
6. Тепер готове тісто викладіть у форму для випічки разом з очищеними шматочками яблук.
7. Решта яблука наріжте тонкими часточками і викладіть поверх тесту.
8. Запікайте пиріг протягом 45 хвилин при 200 градусах. Приємного чаювання!