Рецепт Яблучний пиріг на крохмалі фото

Яблучний пиріг на крохмалі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Вагітним і годуючим
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Яблучних пирогів багато не буває! Особливо актуальна випічка з яблуками в сезон яблучного Спаса, коли яблук дуже багато і їх необхідно кудись витратити. Ділюся рецептом!

Опис приготування:

Пироги з додавання крохмалю виходять завжди ніжними і повітряними. А яблука для пирога краще використовувати з кислинкою. По бажанню, додайте в пиріг корицю, ванільний цукор або екстракт. Пригощайтеся! Дуже смачно з чаєм, кава і молоком.

  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 200 грам
  • Молоко - 150 грам
  • Рослинна олія - 40 грам
  • Борошно - 100 грам
  • Сода - 1/3 чайних ложки
  • Яблуко - 6-8 штук
  • Крохмаль - 100 грам
яблучний пиріг на крохмалі - фото крок 1
Яйця збийте з цукром.
яблучний пиріг на крохмалі - фото крок 2
Додайте борошно, крохмаль, соду, молоко і рослинне масло. Все добре перемішайте, щоб не було грудочок. Наріжте в тісто яблука.
яблучний пиріг на крохмалі - фото крок 3
Наріжте таку кількість яблук, щоб їх було значно більше, ніж тесту. Добре перемішайте, щоб всі яблука були в тесті.
яблучний пиріг на крохмалі - фото крок 4
Викладіть тісто у форму для випічки і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 50-60 хвилин. Готовий пиріг трохи остудіть.
яблучний пиріг на крохмалі - фото крок 5
Приємного чаювання!

Схожі рецепти