Яблучний пиріг на крохмалі
(покроковий рецепт з фото)
Яблучних пирогів багато не буває! Особливо актуальна випічка з яблуками в сезон яблучного Спаса, коли яблук дуже багато і їх необхідно кудись витратити. Ділюся рецептом!
Пироги з додавання крохмалю виходять завжди ніжними і повітряними. А яблука для пирога краще використовувати з кислинкою. По бажанню, додайте в пиріг корицю, ванільний цукор або екстракт. Пригощайтеся! Дуже смачно з чаєм, кава і молоком.
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 200 грам
- Молоко - 150 грам
- Рослинна олія - 40 грам
- Борошно - 100 грам
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Яблуко - 6-8 штук
- Крохмаль - 100 грам
Яйця збийте з цукром.
Додайте борошно, крохмаль, соду, молоко і рослинне масло. Все добре перемішайте, щоб не було грудочок. Наріжте в тісто яблука.
Наріжте таку кількість яблук, щоб їх було значно більше, ніж тесту. Добре перемішайте, щоб всі яблука були в тесті.
Викладіть тісто у форму для випічки і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 50-60 хвилин. Готовий пиріг трохи остудіть.
Приємного чаювання!