Налисники з сиром на крохмалі
(покроковий рецепт з фото)
Налисники з сиром - найтонші млинці з солодкою сирною начинкою. Готується таке блюдо в Україні, Білорусії, Росії та багатьох інших країнах. Спробуйте, вам обов'язково сподобається!
Рецепт приготування налисників з сиром практично не відрізняється від рецепта приготування звичайних млинців, тільки замість борошна використовуйте крохмаль. Дотримуйтесь покроковому рекомендацій і радуйте своїх домашніх смачним блюдом!
- Яйце - 4 грами(3 яйця в тісто, 1 яйце в начинку)
- Молоко - 300 мілілітрів
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки (будь-який)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка(1 чайна ложка в тісто, в начинку - за смаком)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сир - 250 грам
- Ізюм - 30 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Крем - 50 грам

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Вбийте в миску яйця, додайте сіль і цукровий пісок.

Злегка збийте.

Влийте молоко і рослинне масло.

Додайте крохмаль.

Масу добре розмішайте і дайте настоятися 15 хвилин. Тісто має бути рідким.

Поки тісто настоюється, займіться начинкою. Сир протріть через сито.

Додайте в сир яйце, цукровий пісок і щіпку солі.

При бажанні можна додати родзинки, мак і ванільний цукор.

Перед тим як смажити перший млинець, змастіть сковороду рослинною олією і добре нагрійте. Випікайте тонкі млинці з обох сторін.

Млинці виходять тонкі і мереживні.

Змастіть форму для запікання вершковим маслом.

Розріжте кожен млинець навпіл.

Викладіть начинку і загорніть млинець трубочкою або конвертиком.

Покладіть млинці першим шаром, змастіть вершковим маслом.

Змастіть сметаною.

Викладіть наступний шар млинчиків.

Знову змастіть вершковим маслом і сметаною.

Запікайте налисники з сиром в духовці, розігрітій до 180-200 градусів протягом 25-30 хвилин.

Подавайте налисники зі сметаною, варенням і цукровою пудрою.