Яблучний кисіль
(покроковий рецепт з фото)
Кисіль хтось просто обожнює, а хтось зовсім не любить. Якщо ви ставитеся до першого типу людей, то рекомендую взяти на замітку цей неймовірно простий варіант, як приготувати яблучний кисіль.
Приготування киселю - процес простий і вельми бюджетний. Крім яблук, в рецепт ви можете також використовувати лимон і найрізноманітніші ягоди за смаком. Побалуйте себе і близьких натуральним домашнім напоєм.
- Яблуко - 3-4 штук
- Цукор - 100 грам
- Крохмаль - 3.5 Ст. Ложки
- Сік лимона - 2-3 Ст. Ложок
- Вода - 1.5 L
1. Набір інгредієнтів, які вам будуть потрібні, вельми скромний. Яблука вимийте, очистіть від шкірки і серцевини. Наріжте часточками і відправте в каструлю з киплячою водою. Варіть на середньому вогні до м'якості.
2. Готові яблука протріть в пюре. Влийте назад в каструлю з водою. Додайте цукор і поставте на вогонь.
3. У невеликій кількості води розведіть крохмаль. Ретельно перемішайте, щоб не утворилися грудочки. Влийте в каструлю.
4. Постійно помішуйте, поки кисіль не закипить. Після відразу зніміть з вогню. Для того, щоб підкреслити смак, додайте сік лимона. До речі, можна також додати пару скибочок лимона в склянку перед подачею. Чудовий напій!