Рецепт Xoşan фото

Xoşan
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
Тісто , М'ясо , Фарш
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Соковите, поживну страву середньоазіатської кухні сподобається всій родині, а особливо припаде до смаку чоловікам. А час, витрачений на приготування, компенсується смаком страви.

Опис приготування:

Хоша у мене в святкових стравах, готую їх тільки на свята - дуже смачні, але займають багато часу на приготування. Начинка до них підходить найрізноманітніша. А рецепт приготування хоша дуже простий, і час, який ви витратите на приготування їх, з лишком окупиться смаком.

  • Борошно - 2 склянки (можна трохи більше)
  • Яйце - 1 штука
  • Вода - 3/4 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Фарш - 300-400 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Зелена цибуля - 2 пучка
  • Солодкий перець - 1-2 штук
  • Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки (за смаком)
Xoşan - фото крок 1
Спочатку нам необхідно замісити тісто, як на пельмені - змішаємо просіяне борошно, сіль, воду і яйце. Тісто ділимо на шматочки і розгортаємо не надто тонко на невеликі коржі. Можна за допомогою склянки вирізати кружки.
Xoşan - фото крок 2
Готуємо начинку - змішаємо фарш, дрібно нарізану цибулю і пір'я зеленої, кубики солодкого перцю. Додаємо сіль і перець за смаком і перемішуємо. Щоб хоша вийшов соковитіше, краще м'ясо порізати дрібно.
Xoşan - фото крок 3
Викладаємо начинку на коржі, чим більше тим смачніше і соковитіше, але не перестарайтеся.
Xoşan - фото крок 4
Звертаємо як манти, хоча я бачив кілька різних варіантів згортання, то робіть як вмієте - кіскою або як класичні манти. Головне добре защипнути.
Xoşan - фото крок 5
Розігріваємо сковорідку з рослинним маслом або з шматочками сала і відправляємо туди хоша. Обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору.
Xoşan - фото крок 6
Далі викладаємо все хоша в сковороду, наливаємо трохи води, десь до половини сковороди, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 30-40. Але якщо є мантоварка(parovarka) все це можна зробити в ній.
Xoşan - фото крок 7
Готові хоша посипають дрібно нарізаною зеленню і подають з будь-яким червоним соусом.

Схожі рецепти