Xoşan
(покроковий рецепт з фото)
Соковите, поживну страву середньоазіатської кухні сподобається всій родині, а особливо припаде до смаку чоловікам. А час, витрачений на приготування, компенсується смаком страви.
Хоша у мене в святкових стравах, готую їх тільки на свята - дуже смачні, але займають багато часу на приготування. Начинка до них підходить найрізноманітніша. А рецепт приготування хоша дуже простий, і час, який ви витратите на приготування їх, з лишком окупиться смаком.
- Борошно - 2 склянки (можна трохи більше)
- Яйце - 1 штука
- Вода - 3/4 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Фарш - 300-400 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Зелена цибуля - 2 пучка
- Солодкий перець - 1-2 штук
- Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки (за смаком)
Спочатку нам необхідно замісити тісто, як на пельмені - змішаємо просіяне борошно, сіль, воду і яйце. Тісто ділимо на шматочки і розгортаємо не надто тонко на невеликі коржі. Можна за допомогою склянки вирізати кружки.
Готуємо начинку - змішаємо фарш, дрібно нарізану цибулю і пір'я зеленої, кубики солодкого перцю. Додаємо сіль і перець за смаком і перемішуємо. Щоб хоша вийшов соковитіше, краще м'ясо порізати дрібно.
Викладаємо начинку на коржі, чим більше тим смачніше і соковитіше, але не перестарайтеся.
Звертаємо як манти, хоча я бачив кілька різних варіантів згортання, то робіть як вмієте - кіскою або як класичні манти. Головне добре защипнути.
Розігріваємо сковорідку з рослинним маслом або з шматочками сала і відправляємо туди хоша. Обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору.
Далі викладаємо все хоша в сковороду, наливаємо трохи води, десь до половини сковороди, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 30-40. Але якщо є мантоварка(parovarka) все це можна зробити в ній.
Готові хоша посипають дрібно нарізаною зеленню і подають з будь-яким червоним соусом.