Рецепт «Xarco» на курці фото

«Xarco» на курці
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Птах, Курка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Супи, Xarco

Традиційно цей грузинський суп варять на яловичині. Однак, як і будь-який інший класичний рецепт, багато господинь його трансформують на власний смак. Один такий варіант як раз хочу запропонувати.

Розповім, як приготувати "харчо" на курці. Сам процес досить традиційний, як і інгредієнти. Однак в даному випадку немає класичного пучка зелені. Спеції можна збирати самостійно або купити готовий набір для грузинського супу.

  • Курка - 500 грам
  • Мал - 100 грам
  • Цибулина - 2 штуки
  • Помідори - 3-4 штук
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Грецькі горіхи - 100 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і спеції - За смаком (хміль-сунелі, koriandr, перець і т. Д.)
1
Курку (стегенця, гомілки) вимийте, обсушити, залийте водою і поставте на вогонь. Після закипання варіть на середньому вогні, прибираючи піну, близько 45-55 хвилин.
2
А тим часом можна зайнятися заправкою. На сковороді розігрійте масло і обсмажте дрібно нарізану цибулю.
3
Додайте подрібнені помідори і смажте ще хвилин 5, помішуючи.
4
Викладіть в сковороду томатну пасту, додайте сіль і спеції.
5
Подрібніть горіхи і викладіть до овочів. Перемішайте і через пару хвилин зніміть заправку з вогню.
6
Готову курку акуратно дістаньте, остудіть трохи і розберіть, відокремивши м'ясо від кісток. Процедуруйте відваром і увімкніть вогонь.
7
У киплячий бульйон викладіть рис, сіль і зварної шов 15 хвилин на середньому вогні.
8
Поверніть в каструлю курку, додайте заправку. Варіть хвилин 15.
9
Готовий "харчо" зніміть з вогню, дайте настоятися хвилин 25-30 перед подачею.
Смачного!

Схожі рецепти