«Xarco» без помідорів
(покроковий рецепт з фото)
Томатні супи (навіть такі смачні, як цей) далеко не всім до душі. Саме тому хочу запропонувати вам приголомшливу альтернативу. Я розповім вам, як приготувати "харчо" без помідорів. Запам'ятовуйте!
Справжній грузинський смак і аромат супу надає соус "ткемалі" . Його можна приготувати самостійно або ж купити готовий в магазині. Цей рецепт не тільки простий, але і досить швидкий. Якщо нарізати м'ясо відразу порційними шматочками, можна здорово заощадити час на кухні.
- Яловичина - 600 грам
- Мал - 200 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Ткемалі - 150 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Хміль-сунелі - 2 чайних ложки
- Чилі та зелень - За смаком(+ сіль)
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
1
М'ясо вимийте, обсушити і наріжте невеликими шматочками. Викладіть в каструлю, залийте 2.5-3 літрами чистої води і поставте на вогонь.
2
Після закипання обов'язково приберіть всю піну і зменшіть вогонь, щоб бульйон сильно не булькотів.
3
Приблизно через півгодини можна додати в каструлю промитий рис.
4
На сковороді з невеликою кількістю масла обсмажте до золотистого кольору цибулю.
5
Додайте ще хвилин через 15 після рису в каструлю.
6
Горіхи зі спеціями подрібніть в ступці до стану пасти і викладіть в каструлю. Додайте ткемалі.
7
Варіть суп ще близько 5-7 хвилин до повної готовності рису і м'яса. Після зніміть з вогню, додайте зелень і залиште під кришкою на півгодинки перед подачею.