«Xarco» (без м'яса)
(покроковий рецепт з фото)
Ви не боїтеся порушувати канони класичних рецептів? Якщо вас не лякають експерименти, то зверніть увагу на цю ідею, як приготувати "харчо" . Варіант без м'яса дуже навіть хороший!
Якщо існує безліч варіацій борщу, в тому числі і пісного, то чому б не спробувати зварити і "харчо" вода, згодні? Цей варіант однозначно виграє за часом, на весь процес у вас піде не більше 40 хвилин. Зі спеціями, зеленню, горіхами і "ткемалі", відсутність м'яса, на мій погляд, не так критично
- Мал - 3/4 склянки
- Помідори - 3-4 штук
- Цибулина - 1-2 штук
- Часник - 3-6 зубчиків
- Горіхи волоські - 1/2 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Зелень - 1 пучок(Braai + петрушка)
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Ткемалі - 2 Ст. Ложки
- Сіль і спеції - За смаком (перець, паприка, чилі, koriandr, імбир і т.Д.)
1
Налийте в каструлю воду (кількість води залежить від того, наскільки густий "харчо" Ви хочете), доведіть до кипіння, трохи посоліть і всипте промитий кілька разів рис. Варіть 15 хвилин на середньому вогні.
2
На пательні, тим часом, розігрійте масло і обсмажте до легкого золотистого кольору цибулю.
3
Додайте нарізані кубиками помідори і смажте на середньому вогні ще хвилин 5.
4
Викладіть на сковороду томатну пасту, "ткемалі ", додайте спеції і сіль. Все перемішайте. Через 2 хвилини перекладіть в каструлю.
5
Варіть суп хвилин 10 на повільному вогні. За цей час підсушіть трохи на сухій сковороді і подрібніть горіхи.
6
Викладіть в каструлю горіхи і подрібнену зелень, через пару хвилин зніміть з вогню і залиште під кришкою ще на 20-30 хвилин перед подачею.
Смачного!
Смачного!