Рецепт Вівсяний кисіль на молоці фото

Вівсяний кисіль на молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Молоко , Вівсяна мука
ПП рецепти
На сніданок
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.

Звичну вівсяну кашу можна з успіхом замінити на кисіль з вівсяної муки, приготувати який не складніше, ніж вівсянку. Такий кисіль можна зробити як питної, так і досить густий.

Опис приготування:

Якщо подобається їсти на сніданок вівсянку, то як варіант, можна замінити її на кисіль з вівсяної муки. Виходить повноцінний сніданок, особливо, коли вранці немає апетиту. Стаканчик такого киселю дозволить до другого сніданку або до обіду не відчувати почуття голоду. Готувати його дуже просто, можна приготувати такий кисіль з вечора. Пропоную покроковий рецепт.

  • Вівсяна мука - 1 Склянка
  • Вода - 4 склянки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Сіль - 1-2 Щепоток (або за смаком)
  • Мед - 2 Ст. Ложки
вівсяний кисіль на молоці - фото крок 1
Приготуйте інгредієнти.
вівсяний кисіль на молоці - фото крок 2
Влийте молоко в воду і нагрійте майже до кипіння.
вівсяний кисіль на молоці - фото крок 3
Всипте вівсяну муку і добре розмішайте, щоб не було грудочок.
вівсяний кисіль на молоці - фото крок 4
Якщо все ж грудочок не вдалося уникнути, процідіть кисіль через ситечко.
вівсяний кисіль на молоці - фото крок 5
Посоліть за смаком і додайте мед, доведіть до кипіння.
вівсяний кисіль на молоці - фото крок 6
Перед подачею охолодіть кисіль до кімнатної температури.
вівсяний кисіль на молоці - фото крок 7
Кисіль з вівсяної муки може стати повноцінним сніданком або його доповненням. Кисіль, приготований відповідно до цього рецептом виходить питної, але якщо збільшити кількість борошна, то такий кисіль можна їсти як кашу.

Схожі рецепти