Вівсяний кисіль на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Звичну вівсяну кашу можна з успіхом замінити на кисіль з вівсяної муки, приготувати який не складніше, ніж вівсянку. Такий кисіль можна зробити як питної, так і досить густий.
Якщо подобається їсти на сніданок вівсянку, то як варіант, можна замінити її на кисіль з вівсяної муки. Виходить повноцінний сніданок, особливо, коли вранці немає апетиту. Стаканчик такого киселю дозволить до другого сніданку або до обіду не відчувати почуття голоду. Готувати його дуже просто, можна приготувати такий кисіль з вечора. Пропоную покроковий рецепт.
- Вівсяна мука - 1 Склянка
- Вода - 4 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Сіль - 1-2 Щепоток (або за смаком)
- Мед - 2 Ст. Ложки
Приготуйте інгредієнти.
Влийте молоко в воду і нагрійте майже до кипіння.
Всипте вівсяну муку і добре розмішайте, щоб не було грудочок.
Якщо все ж грудочок не вдалося уникнути, процідіть кисіль через ситечко.
Посоліть за смаком і додайте мед, доведіть до кипіння.
Перед подачею охолодіть кисіль до кімнатної температури.
Кисіль з вівсяної муки може стати повноцінним сніданком або його доповненням. Кисіль, приготований відповідно до цього рецептом виходить питної, але якщо збільшити кількість борошна, то такий кисіль можна їсти як кашу.