Рецепт Вівсяний кисіль з геркулесу фото

Вівсяний кисіль з геркулесу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Вівсянка , Крупи
Дієтичне харчування
На сніданок
Напої , Кислий
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Корисне і смачне, несправедливо забуте страву, яке здавна готували на Русі. Зараз вівсяний кисіль стає вельми популярним, адже багато хто з нас починають замислюватися про здорове харчування.

Опис приготування:

Якщо у вас була бабуся з села, в дитинстві ви напевно пробували вівсяний кисіль. Моя бабуся варила густий кисіль, і ми його поливали варенням, кисіль нам дуже подобався. Зараз це корисне блюдо стало знову популярним, адже багато хто з нас перейнялися своїм здоров'ям і намагаються правильно харчуватися. Я розповім вам, як приготувати вівсяний кисіль з геркулесу, ні в якому разі не використовуйте пластівці швидкого приготування, з них кисіль навряд чи вийде.

  • Геркулес - 1 Склянка
  • Вода - 0, 5 L
  • Житній хліб - 1 скибочку
  • Сіль - 1 щіпка
  • Мед або цукор - 2 чайних ложки
вівсяний кисіль з геркулесу - фото крок 1
Ці продукти для першого етапу.
вівсяний кисіль з геркулесу - фото крок 2
Геркулес викладаємо в банку з водою, розмішуємо, а зверху утопимо шматочок житнього хліба.
вівсяний кисіль з геркулесу - фото крок 3
Прикриваємо банку кришкою, ставимо в тепле темне місце на 1.5-2 дня. Нехай заграє-закваситься.
вівсяний кисіль з геркулесу - фото крок 4
"Сировина" для киселю дозріло, з'явився кислуватий запах. Хліб прибираємо, а все інше проціджуємо через дрібнопористий друшляк.
вівсяний кисіль з геркулесу - фото крок 5
Протираем геркулес, в друшляку залишилася лушпиння.
вівсяний кисіль з геркулесу - фото крок 6
Ось така субстанція у нас виходить, мутно-біла і злегка густувата. Якщо ви хочете отримати рідкий кисіль, додайте десь з півсклянки води.
вівсяний кисіль з геркулесу - фото крок 7
І тепер варимо кисіль, додаємо сіль і цукор за смаком, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
вівсяний кисіль з геркулесу - фото крок 8
Розливаємо по чашках або викладаємо в тарілку. Додаємо або свіжі ягоди, або варення. Ну, або їмо просто так.

Схожі рецепти