Вівсяний кисіль з геркулесу
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.
Корисне і смачне, несправедливо забуте страву, яке здавна готували на Русі. Зараз вівсяний кисіль стає вельми популярним, адже багато хто з нас починають замислюватися про здорове харчування.
Опис приготування:
Якщо у вас була бабуся з села, в дитинстві ви напевно пробували вівсяний кисіль. Моя бабуся варила густий кисіль, і ми його поливали варенням, кисіль нам дуже подобався. Зараз це корисне блюдо стало знову популярним, адже багато хто з нас перейнялися своїм здоров'ям і намагаються правильно харчуватися. Я розповім вам, як приготувати вівсяний кисіль з геркулесу, ні в якому разі не використовуйте пластівці швидкого приготування, з них кисіль навряд чи вийде.
- Геркулес - 1 Склянка
- Вода - 0, 5 L
- Житній хліб - 1 скибочку
- Сіль - 1 щіпка
- Мед або цукор - 2 чайних ложки
Ці продукти для першого етапу.
Геркулес викладаємо в банку з водою, розмішуємо, а зверху утопимо шматочок житнього хліба.
Прикриваємо банку кришкою, ставимо в тепле темне місце на 1.5-2 дня. Нехай заграє-закваситься.
"Сировина" для киселю дозріло, з'явився кислуватий запах. Хліб прибираємо, а все інше проціджуємо через дрібнопористий друшляк.
Протираем геркулес, в друшляку залишилася лушпиння.
Ось така субстанція у нас виходить, мутно-біла і злегка густувата. Якщо ви хочете отримати рідкий кисіль, додайте десь з півсклянки води.
І тепер варимо кисіль, додаємо сіль і цукор за смаком, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Розливаємо по чашках або викладаємо в тарілку. Додаємо або свіжі ягоди, або варення. Ну, або їмо просто так.