Вівсяний кисіль
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування вівсяного киселю - до вашої уваги. Такий кисіль дуже корисний для організму людини. Покращує речовинний обмін, підвищує імунітет, сприяє зміцненню організму.
Вівсяний кисіль - це споконвіку російське сільське блюдо. Готували його ще з незапам'ятних часів. Пшеничні, житні і вівсяні киселі готують на Русі вже більше 1000 років. Так що пропоную повернутися до наших з вами витоків і приготувати вівсяний кисіль за старою російською традицією. Якщо в точності слідувати нижче описане рецептом, виходить дуже смачно. Удачі в приготуванні!
- Овес (геркулес) - 500 грам
- Хліб - 1 скибочку
- Сіль - - За смаком
- Вода - 1 літр
1. У миску або якусь іншу ємність насипаємо вівсяні пластівці (геркулес) і заливаємо водою. Залишимо на ніч.
2. Потім кладемо шматочок чорного хліба. Даємо час трохи настоятися. Перш ніж будемо протирати пластівці, шматочок хліба прибираємо.
3. Через сито протираємо вівсяні пластівці. Варимо на невеликому вогні, не забуваємо постійно помішувати.
4. Тепер кисіль готовий. Варити його можна на воді, а є з молоком. Так само кисіль можна варити і на молоці. Смачного!