Вівсяне печиво класичне
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.
Ділюся з вами рецептом домашнього вівсяного печива. Печиво виходить корисним, смачним і відмінно зберігається при кімнатній температурі. Чудово підходить для полудня зі склянкою молока. Успіхів!
Опис приготування:
Олія, цукор і подрібнені вівсяні пластівці ретельно розмішайте руками. Додайте яйце, розмішайте виделкою. Всипте борошно і замісіть тісто. Сформуйте печиво, запікайте при 180 гарудсах в духовці 20 хвилин.
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Вівсяні пластівці - 1 Склянка (швидкого приготування)
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 щіпка
1. Підготуйте продукти. Вершкове масло необхідно попередньо добре охолодити.
2. Потім візьміть зручну глибоку ємність, в якій будемо замішувати тісто для вівсяного печива. Насипте в неї цукор, покладіть масло.
3. До цукру з маслом всипте перемелені вівсяні пластівці. Руками добре змішайте ці інгредієнти до утворення маленьких грудочок.
4. У цю ж мисочку вбийте яйце, все ретельно перемішайте виделкою.
5. Також всипте необхідну кількість пшеничного борошна.
6. Час замішувати тісто. У нас повинен вийти щільний, але м'який кому.
7. Тепер розділіть його на 8 частин. Скачайте їх в кульки і злегка пріплюсніте руками. Викладіть їх на силіконовий килимок або на папір для випічки. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
8. Ось наше вівсяне печиво і готово. Зніміть і остудіть.
9. Приємного чаювання!