Класичне вівсяне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Знайомий з дитинства перекус - вівсяне печиво з молоком. І навіть подорослішавши, іноді хочеться відчути такий рідний і знайомий смак. Спробуйте приготувати таке печиво своїми руками.
Знайоме і таке смачне печиво. Вівсяні пластівці подрібніть в кавомолці і розчиніть муку в теплій воді з дрібкою солі. Змішайте розм'якшити вершкове масло з рослинним, додайте варення, корицю, ваніль і вівсяну воду. Додайте борошно, соду, цукор і замісити тісто. Розкачайте його в пласт і виріжте печиво за допомогою форми або склянки. Викладіть печиво на застелений деко і випікання в духовці протягом 15 хвилин. Остудіть і подайте на стіл. Приємного чаювання!
- Борошно - 150 грам
- Вівсяні пластівці - 100 грам
- Тепла вода - 75 грам
- Цукор - 60 грам
- Рослинна олія - 50 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Яблучне варення - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 3 чайних ложки
Вівсяні пластівці подрібніть в кавомолці і розчиніть муку в теплій воді з дрібкою солі. Змішайте розм'якшити вершкове масло з рослинним, додайте варення, корицю, ваніль і вівсяну воду.
У суміш додайте борошно, соду і цукор.
Замісити тісто.
Розкачайте його в пласт і виріжте окремі кружечки-печива.
Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього печиво і випікання протягом 15 хвилин. Остудіть і подайте на стіл.