Класичне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіший варіант приготування класичного печива з пісочного тіста. Така хрустка і ароматна випічка вийде навіть у школяра, тому сміливо залучайте до її приготування і дітей!
Пісочне печиво за класичним рецептом завжди виходить ідеально: воно розсипчаста, хрустке і ламке - як раз для домашнього чаювання з рідними. При бажанні його можна присипати цукровою пудрою після охолодження, якщо ви любите випічку з більш солодким смаком. Особливо смачно таке печиво з апельсиновим джемом.
- Вершкове масло - 80 грам
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Вода - 40 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Вершкове масло розтопіть в мікрохвильовій печі або в сотейнику, ковші, помістивши його на плиту. Намагайтеся не доводити масу до кипіння. Перелийте масло в салатник або глибоку миску, всипте сіль і цукрову пудру. Ретельно розмішайте. На цьому етапі ви можете додати в тісто різні ароматизатори.
Всипте просіяне борошно разом з розпушувачем, замісіть щільне пісочне тісто.
Скачайте тісто в колобок і накрийте його харчовою плівкою або пакетом, помістіть в холодильник на 15-20 хвилин для охолодження.
Потім вийміть тісто і розкачайте в пласт, невеликим за обсягом стаканчиком виріжте кружечки з тіста. Залишки зберіть, знову розкачайте і так до того моменту, поки тесту не залишиться.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть деко пергаментним папером і викладіть на нього заготовки. Помістіть деко в духовку на 10-15 хвилин.
Слідкуйте за поверхнею і за низом випічки, щоб вона не підгоріла. Як тільки печиво буде готове - витягніть деко з духовки і дайте десерту охолонути.
Викладіть в піалу або креманку і подайте до столу з чаєм або кавою.