Рецепт Класичне печиво фото

Класичне печиво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На полуденок
Випічка, Печиво

Найпростіший варіант приготування класичного печива з пісочного тіста. Така хрустка і ароматна випічка вийде навіть у школяра, тому сміливо залучайте до її приготування і дітей!


Пісочне печиво за класичним рецептом завжди виходить ідеально: воно розсипчаста, хрустке і ламке - як раз для домашнього чаювання з рідними. При бажанні його можна присипати цукровою пудрою після охолодження, якщо ви любите випічку з більш солодким смаком. Особливо смачно таке печиво з апельсиновим джемом.

  • Вершкове масло - 80 грам
  • Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
  • Вода - 40 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 2 щіпки
класичне печиво - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
класичне печиво - фото крок 2
Вершкове масло розтопіть в мікрохвильовій печі або в сотейнику, ковші, помістивши його на плиту. Намагайтеся не доводити масу до кипіння. Перелийте масло в салатник або глибоку миску, всипте сіль і цукрову пудру. Ретельно розмішайте. На цьому етапі ви можете додати в тісто різні ароматизатори.
класичне печиво - фото крок 3
Всипте просіяне борошно разом з розпушувачем, замісіть щільне пісочне тісто.
класичне печиво - фото крок 4
Скачайте тісто в колобок і накрийте його харчовою плівкою або пакетом, помістіть в холодильник на 15-20 хвилин для охолодження.
класичне печиво - фото крок 5
Потім вийміть тісто і розкачайте в пласт, невеликим за обсягом стаканчиком виріжте кружечки з тіста. Залишки зберіть, знову розкачайте і так до того моменту, поки тесту не залишиться.
класичне печиво - фото крок 6
Розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть деко пергаментним папером і викладіть на нього заготовки. Помістіть деко в духовку на 10-15 хвилин.
класичне печиво - фото крок 7
Слідкуйте за поверхнею і за низом випічки, щоб вона не підгоріла. Як тільки печиво буде готове - витягніть деко з духовки і дайте десерту охолонути.
класичне печиво - фото крок 8
Викладіть в піалу або креманку і подайте до столу з чаєм або кавою.

Схожі рецепти