Вишневий пиріг (відкритий)
(покроковий рецепт з фото)
Вишневий пиріг - класика солодкої випічки, так як саме сливи під час приготування роблять тісто більш вологим, ніжним, солодким і ароматним. Раджу брати стиглі сливи, пиріг вийде ніжніше.
Особливістю перевернутих пирогів є те, що начинку потрібно попередньо обробити, в даному випадку - припустив в солодкому сиропі. Завдяки цій процедурі яблука та сливи стають м'якшими і солодкими. Крім того, цукрово-медовий сироп злегка карамелізіруется фрукти, завдяки чому вони зберігають свій колір і форму після випічки. Тісто "бризі" злегка піднімається в духовці і набуває листкову структуру, що робить його ідеальним варіантом тесту для перевернутого пирога. Так що подивіться, як приготувати сливовий пиріг (відкритий).
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 150 грам (холодну)
- Вода крижана - 70 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 4 Ст. Ложки (в начинку)
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Зливи - 500 грам
- Яблука - 2-3 штук
1. Просіяне борошно змішайте з цукром і сіллю, нарізаним крижаним маслом і перебити за допомогою блендера до стану крихти. Додайте в воду оцет, перемішайте і додайте до борошна.
2. Швидко замісіть тісто (протягом 4 хвилин). Загорніть тісто в пакет і відправте в холодильник. Зливи очистіть від кісточок, яблука наріжте тонкими часточками.
3. У розігріту сковороду вилийте воду, змішайте з цукром і доведіть до кипіння. Додайте мед і дайте сиропу закипіти. Викладіть фрукти і протушкувати, періодично помішуючи, протягом 3-5 хвилин. Злегка остудіть начинку.
4. Викладіть начинку в форму і розрівняйте. Тісто розкачати в пласт товщиною 5 мм, викладіть на начинку і злегка підігніть краю під начинку.
5. Накрийте пиріг фольгою і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-35 хвилин. Для 10 хвилин до закінчення випічки зніміть фольгу. Смачного!