Вишневий лікер
(покроковий рецепт з фото)
У домашніх умовах вишневий лікер виходить досить густим, ароматним і смачним. За таким принципом готують наливки і з інших ягід. Для цього лікеру потрібно використовувати свіжу ягоду.
Один з ароматних напоїв домашнього приготування - вишневий лікер. Його фортеця можна регулювати самому - додавайте то, кількість спирту, яке вважаєте за потрібне для вашого напою. Незважаючи на тривалість приготування (близько 2 місяців), результат оцінять навіть найвибагливіші гурмани.
- Вишня - 800 грам
- Цукор - 800 грам
- Спирт - 700 грам
- Вода - 250 грам
1. Для приготування лікеру знадобиться свіжа вишня. Кісточки з неї можна не діставати. Цукор береться в рівних пропорціях.
2. Викладаємо ягоди в банку, заливаємо спиртом і залишаємо на тиждень. Струшувати банку потрібно кожен день.
3. Після цього зливаємо сироп в окремий посуд. У лійку потрібно покласти вату - маленький секрет, щоб сироп був без зайвих домішок.
4. Викладаємо ягоди в банку, засипаємо цукром і закупорюють. Ми залишаємо банку на 3 тижні і кожен день розмішуємо, поки не розчинитися цукор.
5. Отриманий сироп зливаємо в ту ж банку, де зберігається перший сироп.
6. Кип'ятимо воду і заливаємо в сироп (я додаю туди і вишні, що залишилися після сиропу). Ми залишаємо ємність з сиропом на 3 тижні.
7. Коли вишневий лікер буде готовий, ставимо його в холодильник. Тепер гостей можна буде побалувати чудовою домашньою настоянкою.