Вишневий бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
На десерт до чаю хочу запропонувати вам дуже простий рецепт вишневого бісквіта. Ніжний, повітряний, з пікантною ягідної кислинкою - це дуже смачно і неймовірно апетитно!
Приготувати вишневий бісквіт в домашніх умовах можна як зі свіжими або замороженими, так і з консервованими ягодами. Якщо вишні занадто соковиті, обваляйте їх попередньо в крохмалі. Перед подачею пиріг можна присипати цукровою пудрою або доповнити збитими вершками, наприклад.
- Яйце - 6 штук
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Склянка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Вишня - 1 Склянка
1. Рецепт приготування вишневого бісквіта насправді досить простий. Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти і розігрійте до 180 градусів духовку.
2. Жовтки акуратно відокремте і з'єднайте з цукром. Розітріть їх до білого. Для аромату додайте ванільний екстракт.
3. Білки окремо збийте в щільну піну.
4. Борошно з сіллю і розпушувачем просійте.
5. Борошно всипте до жовтків, збийте все до однорідності.
6. Акуратно додайте збиті білки, перемішуючи лопаткою. Форму застеліть пергаментом або змастіть маслом, викладіть в неї тісто.
7. Зверху викладіть вишню без кісточок. Надішліть форму в духовку, випікайте вишневий до рум'яності.
8. Залежно від розміру форми вишневий бісквіт в домашніх умовах буде готовий через 35-50 хвилин. Остудіть його трохи і подайте до столу, порізавши на порційний шматочки.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!