Рецепт Вишневий бісквіт фото

Вишневий бісквіт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Бісквітне тісто , Вишня
Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Бісквіт
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

На десерт до чаю хочу запропонувати вам дуже простий рецепт вишневого бісквіта. Ніжний, повітряний, з пікантною ягідної кислинкою - це дуже смачно і неймовірно апетитно!

Опис приготування:

Приготувати вишневий бісквіт в домашніх умовах можна як зі свіжими або замороженими, так і з консервованими ягодами. Якщо вишні занадто соковиті, обваляйте їх попередньо в крохмалі. Перед подачею пиріг можна присипати цукровою пудрою або доповнити збитими вершками, наприклад.

  • Яйце - 6 штук
  • Борошно - 1 Склянка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Вишня - 1 Склянка
вишневий бісквіт - фото крок 1
1. Рецепт приготування вишневого бісквіта насправді досить простий. Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти і розігрійте до 180 градусів духовку.
вишневий бісквіт - фото крок 2
2. Жовтки акуратно відокремте і з'єднайте з цукром. Розітріть їх до білого. Для аромату додайте ванільний екстракт.
вишневий бісквіт - фото крок 3
3. Білки окремо збийте в щільну піну.
вишневий бісквіт - фото крок 4
4. Борошно з сіллю і розпушувачем просійте.
вишневий бісквіт - фото крок 5
5. Борошно всипте до жовтків, збийте все до однорідності.
вишневий бісквіт - фото крок 6
6. Акуратно додайте збиті білки, перемішуючи лопаткою. Форму застеліть пергаментом або змастіть маслом, викладіть в неї тісто.
вишневий бісквіт - фото крок 7
7. Зверху викладіть вишню без кісточок. Надішліть форму в духовку, випікайте вишневий до рум'яності.
вишневий бісквіт - фото крок 8
8. Залежно від розміру форми вишневий бісквіт в домашніх умовах буде готовий через 35-50 хвилин. Остудіть його трохи і подайте до столу, порізавши на порційний шматочки.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти