Вірменський хаш
(покроковий рецепт з фото)
Чим ми зазвичай обідаємо? правильно, суп і друге гаряче блюдо. Сьогодні я пропоную приготувати ситний яловичий суп. Заходьте!
Цей суп поширений на протязі всього Кавказу. Він вважався ритуальною стравою і називався «блюдом бідняків», тому що після жертвопринесення біднякам роздавали нутрощі і кістки, з яких і варився цей смачний і поживний суп. Подавався цей суп з ранку на сніданок, щоб наситити людини на весь день. До того ж, він ще і дуже корисний для наших кісток. Зелень може бути будь-який, на ваш смак. Смачного!
- Яловичі ноги - 1 кілограм
- Рубець яловичий - 500 грам
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - За смаком
- Петрушка - 150 грам
- Braai - 150 грам
- Кріп - 150 грам
- Лавровий лист - 3 штуки
- Чорний перець - За смаком
- Редька - 2 штуки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Обробіть яловичі ноги і замочіть в холодній воді на одну добу. Потім розріжте на частини.
Покладіть в каструлю ноги, залийте водою. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні протягом 7, 5 годин. Додайте сіль, лавр і перець. Варіть ще 30 хвилин.
В іншій каструлі варіть оброблений рубець до готовності. В кінці посоліть за смаком. Вийміть, остудіть і поріжте соломкою.
Вийміть ноги і відокремте м'ясо. Процідіть бульйон і поверніть в нього м'ясо, додайте рубець і доведіть до кипіння.
Подрібніть часник і перетріть з сіллю.
Очистіть редьку, натріть на крупній тертці і посоліть.
Покладіть в тарілку часник, налийте гарячий хаш, посипте рубаною зеленню і подавайте з салатом з редьки і тонким лавашем.
Смачного!