Випічка з черствого хліба
(покроковий рецепт з фото)
Всім знайома ситуація, коли хліб довго лежав в хлібниці і зачерствів. Викидати шкода, але і що робити з ним, не ясно. Пропонуємо варіант, як приготувати випічку з черствого хліба.
Ви дуже здивуєтеся дізнавшись, яку смакоту можна приготувати з черствого хліба. Презентуючи випічку вашим друзям і близьким, можете бути впевнені, що вони ніколи не здогадаються, який основний інгредієнт використовувався для її приготування. Виходить дуже смачно і ситно. Отже, приступаємо до випічки.
- Čerstvyj хліб - 300 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Ізюм - 50 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Цукровий пісок - 3 Ст. Ложки
- Маргарин або вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 6 Ст. Ложок
- Сода - ½ Чайних ложок
- Горілка - 2 Ст. Ложки
- Rafinirovannoe масло - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - За смаком
1. Черствий хліб нарізаємо маленькими шматочками і відправляємо їх в миску.
2. Nalivaem 250 грам молока.
3. Додаємо його в миску до хліба і перемішуємо. Ми залишаємо хліб на п'ятнадцять хвилин.
4. Беремо родзинки.
5. Беремо чорнослив (можна замінювати будь-якими іншими сухофруктами, або обійтися без них).
6. Промиваємо ретельно і замочуємо їх в мисці.
7. Розмокший хліб розминаємо виделкою або вручну.
8. У миску до хліба додаємо ізюм і чорнослив, а також цукор.
9. Всю масу ретельно перемішуємо.
10. Заздалегідь дістаємо з холодильника маргарин або масло, і додаємо його до тесту, вливаємо горілку і перемішуємо.
11. У миску всипаємо просіяне борошно і соду.
12. Перемішуємо тісто. Форму для випічки змащуємо маслом, висипаємо тісто і ставимо в духовку на 60 хвилин при температурі 170-180 градусів.
13. Готовий кекс виймаємо з духовки, чекаємо, коли охолоне, і дістаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою. Смачного!