Випічка хліба в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Смачний хліб можна спекти в духовці, в хлібопічці (найпростіший варіант), а також в мультиварці. Сьогодні розповім саме про останній варіант, як приготувати випічку хліба в мультиварці.
Для мультиварки, як і для випічки в духовці, тісто потрібно замішувати і наполягати вручну (на відміну від хлібопічки). Можна зробити житній хліб або хліб з різних сортів борошна. У мене вийшов хліб без рум'яної скоринки, тому відразу після запікання відправив його в духовку, щоб вийшов золотистий і приємний для ока колір.
- Вода тепла - 1, 5 склянки
- Дріжджі сухі - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Борошно - 3, 5 склянки
1. У миску налийте воду, до неї додайте сіль і дріжджі, розмішайте. Всипте борошно і перемішайте тісто лопаткою.
2. Накрийте тісто рушником і залиште приблизно на 2 години при кімнатній температурі.
3. Тесту вистачить на дві невеликі буханці (по 0, 5 кілограма кожна). Обімніть тісто руками і викладіть на пергамент, надайте йому круглу форму.
4. Викладіть хліб в чашу і запікайте в режимі «Випічка / хліб» протягом 1 годину.
5. Хліб вийде без скоринки, але це не біда. Надішліть його на 15 хвилин в добре розігріту духовку, це додасть корочку. Остудіть його і нарізуйте шматочками.