Запіканка з черствого паски
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную дізнатися, як приготувати запіканку з черствого паски - корисний рецепт, який стане в нагоді вам під час Великодня. Тепер навіть черствий паску стане смачним блюдом!
Ця неймовірно проста в приготуванні запіканка стане справжнім порятунком, якщо після Пасхи у вас залишилося кілька черствих пасок. Особливо добре те, що банани і вишню ви можете замінити будь-якими іншими фруктами і ягодами: наприклад, чорницею, замороженої малиною або сухофруктами. Такий пиріг особливо смачний, якщо подавати його з теплим молоком або чашкою кави. Просочення з молока і яєць не тільки скріплює, але і розм'якшує цю запіканку і робить її ще більш ароматною.
- Паска великодній - 400 грам (черствий)
- Цукор - 60 грам
- Вишня - 150 грам (без кісточок)
- Яйце - 4 штуки
- Банан - 3 штуки
- Молоко - 700 мілілітрів
- Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
1. Цукор змішайте з кукурудзяним крохмалем, просіяним через сито. Додайте яйця і на невеликій швидкості почніть збивати міксером. Поступово додайте молоко, збільшуючи швидкість.
2. Банани і паску наріжте великими шматочками. Нарізаний паску викладіть у форму для випічки, потім залийте його молочної масою.
3. Зверху викладіть нарізані банани і знову шматочки паски. Викладіть вишню, полийте заливкою. Накрийте запіканку фольгою, випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 45 хвилин.
4. Для 10-15 хвилин до закінчення випікання зніміть фольгу. Посипте готовий пиріг цукровою пудрою. Смачного!