Рецепт Запіканка з черствого паски фото

Запіканка з черствого паски
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Яйця, Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Солодке, Запіканка

Пропоную дізнатися, як приготувати запіканку з черствого паски - корисний рецепт, який стане в нагоді вам під час Великодня. Тепер навіть черствий паску стане смачним блюдом!

Ця неймовірно проста в приготуванні запіканка стане справжнім порятунком, якщо після Пасхи у вас залишилося кілька черствих пасок. Особливо добре те, що банани і вишню ви можете замінити будь-якими іншими фруктами і ягодами: наприклад, чорницею, замороженої малиною або сухофруктами. Такий пиріг особливо смачний, якщо подавати його з теплим молоком або чашкою кави. Просочення з молока і яєць не тільки скріплює, але і розм'якшує цю запіканку і робить її ще більш ароматною.

  • Паска великодній - 400 грам (черствий)
  • Цукор - 60 грам
  • Вишня - 150 грам (без кісточок)
  • Яйце - 4 штуки
  • Банан - 3 штуки
  • Молоко - 700 мілілітрів
  • Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
запіканка з черствого паски - фото крок 1
1. Цукор змішайте з кукурудзяним крохмалем, просіяним через сито. Додайте яйця і на невеликій швидкості почніть збивати міксером. Поступово додайте молоко, збільшуючи швидкість.
запіканка з черствого паски - фото крок 2
2. Банани і паску наріжте великими шматочками. Нарізаний паску викладіть у форму для випічки, потім залийте його молочної масою.
запіканка з черствого паски - фото крок 3
3. Зверху викладіть нарізані банани і знову шматочки паски. Викладіть вишню, полийте заливкою. Накрийте запіканку фольгою, випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 45 хвилин.
запіканка з черствого паски - фото крок 4
4. Для 10-15 хвилин до закінчення випікання зніміть фольгу. Посипте готовий пиріг цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти