Вино з «Ізабелли»
(покроковий рецепт з фото)
Хто не знає - Ізабеллою називається сорт винограду, з якого виходить дуже смачне вино. А як приготувати вино з ізабелли в домашніх умовах, я зараз розповім! Смачне і яскраве вино!
Таке вино з "ізабелли" в домашніх умовах готується просто. Варто тільки ретельніше вивчити саму науку бродіння і вміти встановлювати гідрозатвор, а все інше робить замість вас час! впевнена, у вас цей рецепт приготування вина з "ізабелли" труднощів не викличе!
- Виноград "ізабелла" - 10 кілограм
- Цукор - 200 грам
1. Виноград ретельно перебираємо. Мити його не треба, а ось вручну позбутися від зелених ягідок, листочків, дрібного сміття і інших непрітяностей - просто необхідно. Заповнюємо каструлю на 3/4, засипаємо цукром, тиснемо вручну.
2. Розміщуємо суміш в емальовану каструлю або в пластикову миску, накриваємо марлею - і нехай бродить 4 дня. Шапку з піни періодично збивайте.
3. Далі зливаємо чистий сік в бутель, сюди ж віджимаємо всю мезгу. Ретельно фільтруємо, щоб дрібні частинки не були в вино. Встановимо зверху гідрозатвор, і нехай вино бродить в темному теплому місці, поки гідрозатвор не перестане пускати бульбашки. Далі акуратно, щоб не потрапив осад, переливаємо в ошатні пляшки. Наполягаємо вино в підвалі або льосі від 40 днів і більше.
4. А через пару-трійку місяців вино вже буде готово!