Компот на зиму з «Ізабелли»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите натуральні домашні компоти, тоді цей рецепт обов'язково варто взяти на замітку. Просто, швидко, з мінімум інгредієнтів і клопоту, у вас вийде ароматний і дуже смачний напій.
У компот я не додаю нічого, крім ягід, цукру і лимонної кислоти. Але при бажанні можна для аромату додати пару гілочок м'яти. Виноградний компот має не тільки насичений колір, але і неймовірний смак. Він сподобається дорослим і діткам. Трилітрову баночку я заповнюю приблизно на половину ягодами.
- Виноград "ізабелла" - За смаком (від третини до половини банки)
- Цукор - 1 Склянка
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка (без гірки)
Насамперед потрібно простерилізувати баночку і кришку, а також довести до кипіння воду.
Вимитий і відокремлений від гілочок виноград всипте в баночку.
Додайте цукор, лимонну кислоту і влийте киплячу воду.
Засукайте, переверніть і залиште в такому вигляді баночку до повного охолодження. Після зберігайте компот в прохолодному і темному місці.