Вино з фейхоа
(покроковий рецепт з фото)
Фейхоа - це теплолюбний ароматний плід зеленого кольору, який дуже корисний для організму. Він є одним з лідерів за вмістом йоду. З фейхоа готують варення, а також - смачне вино.
1. Плоди фейхоа вимийте, очистіть від шкірки і дрібно порубати ножем. Бажано, щоб плоди були перезрілими, але і не дуже зеленими.
2. Нарізані фрукти складіть у місткий синтетичний мішечок, який пропускає рідину. Сам мішок помістіть в миску, покладіть на нього прес, щоб весь сік з фейхоа стек.
3. До соку фейхоа долийте води стільки, щоб вийшло в цілому чотири літри рідини.
4. Додайте в рідину цукор, розмішайте до повного його розчинення. Також киньте до соку танін, винну кислоту, дріжджі і фермент пектину. У посуд з рідиною покладіть мішечок з віджимання фрукта, знову поставте прес і залиште дванадцять годин при кімнатній температурі.
5. В окремому посуді змішайте столову ложку цукру і 100 мілілітрів гарячої води. Додайте дріжджі, перемішайте. Отриману суміш влийте до соку фейхоа.
6. Бродити вино повинно шість днів. Щодня віджимають мішечок з м'якоттю фейхоа, на шостий день дістаньте його.
7. Поставте сусло на дванадцять годин на холодильник. Потім процідіть його, перелийте в скляну пляшку і закупорьте гідрозатворів. Залиште вино бродити на чотири місяці в темному прохолодному місці. Потім вино процідіть і розподіліть по пляшках, зберігати які необхідно в підвалі.
Якщо вам стало цікаво, як приготувати вино з фейхоа, то цей докладний рецепт буде гарною підмогою. Незважаючи на те, що приготування займає досить великий відрізок часу, вино виходить гідним, з легким ароматом і терпким ноткою.
- Фейхоа - 1, 1 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 2-3 літрів
- Танін- 1/4 чайних ложки
- Винна кислота - 1/2 чайних ложки
- Пектиновий фермент - 1/5 чайних ложки
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Винні дріжджі - За смаком
2. Нарізані фрукти складіть у місткий синтетичний мішечок, який пропускає рідину. Сам мішок помістіть в миску, покладіть на нього прес, щоб весь сік з фейхоа стек.
3. До соку фейхоа долийте води стільки, щоб вийшло в цілому чотири літри рідини.
4. Додайте в рідину цукор, розмішайте до повного його розчинення. Також киньте до соку танін, винну кислоту, дріжджі і фермент пектину. У посуд з рідиною покладіть мішечок з віджимання фрукта, знову поставте прес і залиште дванадцять годин при кімнатній температурі.
5. В окремому посуді змішайте столову ложку цукру і 100 мілілітрів гарячої води. Додайте дріжджі, перемішайте. Отриману суміш влийте до соку фейхоа.
6. Бродити вино повинно шість днів. Щодня віджимають мішечок з м'якоттю фейхоа, на шостий день дістаньте його.
7. Поставте сусло на дванадцять годин на холодильник. Потім процідіть його, перелийте в скляну пляшку і закупорьте гідрозатворів. Залиште вино бродити на чотири місяці в темному прохолодному місці. Потім вино процідіть і розподіліть по пляшках, зберігати які необхідно в підвалі.
Якщо вам стало цікаво, як приготувати вино з фейхоа, то цей докладний рецепт буде гарною підмогою. Незважаючи на те, що приготування займає досить великий відрізок часу, вино виходить гідним, з легким ароматом і терпким ноткою.