Вікторіанський бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
Бісквітний торт завжди стане в нагоді. Його можна подати на свято або до чаю в звичайний день. Зробити його набагато простіше, ніж будь-який інший. Розповім про рецепт, як приготувати вікторіанський бісквіт.
Торт «Королеви Вікторії» або «Вікторіанський» бісквіт - це популярний десерт в Англії. Тепер такий зможете зробити і ви. Традиційно його прикрашають збитими вершками і ягодами. Замість свіжих ягід можна використовувати заморожені або джем.
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Лимонна цедра - 2 чайних ложки
- Яйця - 5 штук
- Кип'ячена вода - 1/4 склянки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 1/4 склянки
- Вершки - 1, 5 склянки (жирні )
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Полуниця - 230 грам
1. Мартенс відділи Желтков. Змішайте цукор і лимонну цедру. Збийте курячі жовтки, додайте до них кип'ячену воду, цукор з цедрою, ваніль і лимонний сік.
2. Просійте борошно і додайте її до жовтків, перемішайте.
3. В окремій мисці збийте курячі білки до утворення піни, потім додайте в тісто.
4. Розділити тісто між 2 формами для випічки.
5. Запікайте при 180 градусах близько 30-35 хвилин. Залиште до повного охолодження.
6. Збийте вершки з цукровою пудрою і наріжте пластинками ягоди. Дістаньте бісквіти з форми, прикрасьте один збитими вершками і ягодами.
7. Накрийте другим бісквітом і додайте ще збиті вершки, ягоди. Смачного!