Банановий бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
Цей ніжний, ароматний бісквіт може бути як окремим блюдом і подаватися до вечірнього чаю в якості пирога, так і відмінною основою для святкового торта. Готується він легко, навіть міксер не потрібен!
Вам подобається випічка з бананами? Хочете отримати ще один відмінний і дуже легкий рецепт в свою записну книжку? Цей бісквіт приготувати простіше простого. Бісквіт стане відмінним десертом до чашечки вечірнього чаю або чудовою основою для приготування торта.
- Борошно пшеничне - 240 грам(+ столова ложка для присипки форми)
- Цукор - 150 грам
- Банан - 2 штуки (середнього розміру)
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 125 грам(+ 10-15 грам для змащування форми)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Молоко - 1/4 склянки
1. Змішаємо в мисці борошно, розпушувач, куркуму і ванільний цукор. Банани необхідно попередньо заморозити, а потім нехай вони Отта. Вершкове масло повинно бути м'яким.
2. Відразу ж включимо духовку, нехай розігрівається до 170 градусів, і підготуємо форму. Дно застилає пергаментом, а боки змастіть вершковим маслом і злегка присипаємо борошном.
3. Ложкою змішуємо м'яке вершкове масло і цукор.
4. В олійно-цукрову суміш додаємо яйце і столову ложку суміші борошна, розмішуємо. Додаємо друге яйце і ще ложку суміші, знову перемішати до однорідності.
5. Очистимо банани. Розминаємо їх в однорідне пюре без грудочок.
6. Додаємо бананове пюре до олійно-яєчної суміші, перемішуємо.
7. І тепер висипаємо всю решту суміш борошна з куркумою, ванільним цукром і розпушувачем. Перемішаємо.
8. Молоко злегка подогреем, погасимо в ньому соду.
9. І додамо молоко з содою в тісто. Ретельно перемішуємо.
10. Перекладаємо тісто в форму, разравниваем і відправляємо в духовку.
11. Випікається бісквіт хвилин 65-70. Готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою. Витягуємо бісквіт з форми, нехай остигає.
12. І прикрасимо по своєму смаку.
13. Бісквіт виходить пухнастим, рихлим і дуже смачним!