Відкритий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 10 хв.
Яблучний пиріг знаком всім ще з дитинства, напевно, мами або бабусі пекли такий багатьом. В Америці - це найпопулярніший пиріг. Розповідаю, як приготувати відкритий пиріг, що робиться просто.
Опис приготування:
Такий пиріг готується з начинкою назовні, таким чином відразу видно, які складові в пирозі. Можна зробити не тільки яблучний пиріг, дуже популярні варіанти з додаванням ягід, овочів, м'яса, сиру. Пиріг виглядає і пахне дуже апетитно, його можна подавати з кулькою морозива або вершковим сиром. З яблуками відмінно поєднується кориця або ваніль.
- Яблука - 6 штук
- Цукор - 200 грам
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Пісочне тісто - 1 штука (пачка)
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Грецькі горіхи - 1/2 склянки
1
Форму для випікання змастіть вершковим маслом, розкачайте тісто за формою і викладіть, формуючи бортики.
2
Вимийте і очистіть яблука від шкірки, наріжте їх часточками і викладіть в тарілку.
3
Посипте яблука 100 грамами цукру, корицею, мускатним горіхом і перемішайте.
4
Викладіть яблука у форму з тестом і розподіліть рівномірно по всій поверхні.
5
В окремій мисці з'єднайте цукор, що залишився з розтопленим маслом, борошном і подрібненими волоськими горіхами. Вилийте масу, що утворилася на яблука.
6
Випікайте пиріг у розігрітій до 200 градусів духовці 50-60 хвилин, до м'якості яблук і появи рум'яної скоринки. Смачного!