Рецепт Відкритий пиріг фото

Відкритий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Фрукти , Яблука , Горіхи , Грецькі горіхи
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Яблучний пиріг знаком всім ще з дитинства, напевно, мами або бабусі пекли такий багатьом. В Америці - це найпопулярніший пиріг. Розповідаю, як приготувати відкритий пиріг, що робиться просто.

Опис приготування:

Такий пиріг готується з начинкою назовні, таким чином відразу видно, які складові в пирозі. Можна зробити не тільки яблучний пиріг, дуже популярні варіанти з додаванням ягід, овочів, м'яса, сиру. Пиріг виглядає і пахне дуже апетитно, його можна подавати з кулькою морозива або вершковим сиром. З яблуками відмінно поєднується кориця або ваніль.

  • Яблука - 6 штук
  • Цукор - 200 грам
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
  • Пісочне тісто - 1 штука (пачка)
  • Борошно - 1-2 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Грецькі горіхи - 1/2 склянки
1
Форму для випікання змастіть вершковим маслом, розкачайте тісто за формою і викладіть, формуючи бортики.
2
Вимийте і очистіть яблука від шкірки, наріжте їх часточками і викладіть в тарілку.
3
Посипте яблука 100 грамами цукру, корицею, мускатним горіхом і перемішайте.
4
Викладіть яблука у форму з тестом і розподіліть рівномірно по всій поверхні.
5
В окремій мисці з'єднайте цукор, що залишився з розтопленим маслом, борошном і подрібненими волоськими горіхами. Вилийте масу, що утворилася на яблука.
6
Випікайте пиріг у розігрітій до 200 градусів духовці 50-60 хвилин, до м'якості яблук і появи рум'яної скоринки. Смачного!

Схожі рецепти