Відкритий пиріг з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ситний пиріг з найдоступніших продуктів, які напевно знайдуться на будь-якій кухні. Випічка відмінно підійде для перекусу або для сімейного чаювання.
Відкриті пироги (так звані галети), дуже популярні на сьогоднішній день, і не дивно! випічка проста, освоїть кожен, а на смак не гірше будь-якого складного в приготуванні пирога. Начинка може бути будь-яка, сьогодні розповім, як приготувати відкритий пиріг з яйцем. Дуже смачний, ситний і ароматний! обов'язково спробуйте!
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Вода - 4 Ст. Ложки (крижана)
- Сир - 100 грам
- Яйце - 3 штуки (варене)
- Яйце - 1 штука (сире, в начинку)
- Крем - 2 Ст. Ложки (можна замінити натуральним йогуртом)
- Цибуля зелена - 1 пучок (підійде будь-яка свіжа зелень)
- Жовток - 1 штука (для змазування)
- Кунжут - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте борошно і вершкове масло. Додайте 0, 5 ç.l. Солі і перетріть все руками в крихту.
Додайте воду і замісити м'яке пластичне тісто. Зберіть його в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Варені яйця очистіть і наріжте кубиками.
Додайте до них тертий сир.
Лук подрібніть ножем, додайте сметану, одне сире яйце, сіль і мелений перець за смаком.
Перемішайте. Начинка готова.
На аркуші пергаменту розкачайте тісто в коло. По центру, відступивши трохи від країв, викладіть начинку. Розрівняйте начинку лопаткою і загорніть краю. Змастіть краї пирога жовтком і посипте кунжутом. Випікайте при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин.
Відкритий пиріг з яйцем готовий. Злегка остудіть і подавайте до столу. Смачного!