Рецепт Відкритий пиріг з куркою і грибами фото

Відкритий пиріг з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Птах , Курка , Куряче філе , Гриби
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Коли у мене з'являється вільна хвилинка, я намагаюся порадувати своїх рідних і приготувати їм що-небудь смачненьке, а найулюбленіше їх блюдо - це ось такий відкритий пиріг з куркою і грибами.


Опис приготування:

Цей рецепт приготування відкритого пирога з куркою і грибами для мене справжня знахідка, адже з ним все дуже просто і легко. Тісто я використовую вже готове, начинка тут робиться досить швидко, тому мені тільки залишається викласти все в форму, залити соусом і відправити пиріг у духовку. Ну що тут скажеш, цей простий рецепт відкритого пирога з куркою і грибами незамінна річ, особливо для тих, у яких вічно не вистачає часу на приготування. З ним ви не тільки заощадите свій час і сили, але і зробите приголомшливе частування для своїх рідних.

  • Тісто листкове - 500 грам
  • Печериці - 400 грам
  • Куряче філе - 300 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Сир твердий - 150 грам
  • Крем - 2-3 Ст. Ложок
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Яблучний сік - 200 мілілітрів
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
відкритий пиріг з куркою і грибами - фото крок 1
Перед приготуванням нам слід нарізати куряче філе на невеликі шматочки, залити його яблучним соком і залишити м'ясо маринуватися на пару годин. Однак якщо час підтискає, то цей етап можна пропустити і відразу обсмажити філе на сковороді до золотистого кольору.
відкритий пиріг з куркою і грибами - фото крок 2
Далі ми промиваємо гриби і нарізаємо їх пластинками, ріпчаста цибуля ріжемо півкільцями. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому гриби з цибулею протягом 10-12 хвилин, в кінці їх потрібно посолити і поперчити за смаком.
відкритий пиріг з куркою і грибами - фото крок 3
Тепер розбиваємо в миску яйця, додаємо сметану, сіль і спеції, збиваємо все за допомогою віночка.
відкритий пиріг з куркою і грибами - фото крок 4
Сир тремо на крупній тертці і змішуємо його з яєчною масою.
відкритий пиріг з куркою і грибами - фото крок 5
Попередньо розморожені тісто розгортаємо і поміщаємо його в форму для випікання, застелену пергаментом, так, щоб по краях залишалися невеликі бортики. На тісто викладаємо обсмажені шматочки філе, а на м'ясо кладемо гриби з цибулею.
відкритий пиріг з куркою і грибами - фото крок 6
Заливаємо все яєчно-сирною сумішшю і відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 30-35.
відкритий пиріг з куркою і грибами - фото крок 7
За цей час пиріг покриється ароматної хрусткою скоринкою, а його запах збере на кухні всіх домашніх. Так що заварюйте чай і насолоджуйтеся відмінним смаком випічки. Смачного!

Схожі рецепти