Відкритий пиріг з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Коли у мене з'являється вільна хвилинка, я намагаюся порадувати своїх рідних і приготувати їм що-небудь смачненьке, а найулюбленіше їх блюдо - це ось такий відкритий пиріг з куркою і грибами.
Цей рецепт приготування відкритого пирога з куркою і грибами для мене справжня знахідка, адже з ним все дуже просто і легко. Тісто я використовую вже готове, начинка тут робиться досить швидко, тому мені тільки залишається викласти все в форму, залити соусом і відправити пиріг у духовку. Ну що тут скажеш, цей простий рецепт відкритого пирога з куркою і грибами незамінна річ, особливо для тих, у яких вічно не вистачає часу на приготування. З ним ви не тільки заощадите свій час і сили, але і зробите приголомшливе частування для своїх рідних.
- Тісто листкове - 500 грам
- Печериці - 400 грам
- Куряче філе - 300 грам
- Яйце - 4 штуки
- Сир твердий - 150 грам
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яблучний сік - 200 мілілітрів
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком

Перед приготуванням нам слід нарізати куряче філе на невеликі шматочки, залити його яблучним соком і залишити м'ясо маринуватися на пару годин. Однак якщо час підтискає, то цей етап можна пропустити і відразу обсмажити філе на сковороді до золотистого кольору.

Далі ми промиваємо гриби і нарізаємо їх пластинками, ріпчаста цибуля ріжемо півкільцями. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому гриби з цибулею протягом 10-12 хвилин, в кінці їх потрібно посолити і поперчити за смаком.

Тепер розбиваємо в миску яйця, додаємо сметану, сіль і спеції, збиваємо все за допомогою віночка.

Сир тремо на крупній тертці і змішуємо його з яєчною масою.

Попередньо розморожені тісто розгортаємо і поміщаємо його в форму для випікання, застелену пергаментом, так, щоб по краях залишалися невеликі бортики. На тісто викладаємо обсмажені шматочки філе, а на м'ясо кладемо гриби з цибулею.

Заливаємо все яєчно-сирною сумішшю і відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 30-35.

За цей час пиріг покриється ароматної хрусткою скоринкою, а його запах збере на кухні всіх домашніх. Так що заварюйте чай і насолоджуйтеся відмінним смаком випічки. Смачного!