Рецепт Відкритий пиріг з куркою і картоплею фото

Відкритий пиріг з куркою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Птах, Картопля, Курка, Куряче філе, Яйця, Молоко
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги, Страви з начинкою

Простий, але смачний і дуже ситний пиріг. Особливо сподобається він чоловікам. Пиріг гарний як в гарячому, так і в холодному вигляді. А приготувати його зовсім нескладно, навіть якщо ви не "дружите" з тестом.

Простий, смачний і ситний пиріг дуже легко приготувати. Для начинки можна спеціально зварити філе і картопля, а можна використовувати залишки вчорашнього обіду, наприклад Якщо у вас залишилося трохи курячого м'яса і трохи картоплі, то швидко робимо тісто і пускаємо все це на начинку для пирога. І у вас буде повноцінне блюдо на всю сім'ю:) розповідаю, як приготувати відкритий пиріг з куркою і картоплею.

  • Куряче філе відварне - 300 грам
  • Картопля варена - 3-4 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Вершкове масло - 100 грам(90 - в тісто, інше - змастити форму)
  • Крем - 170 грам(1 столова ложка - в тісто, інше - для начинки)
  • Яйця - 3 штуки(1 - в тісто, 2 - в начинку)
  • Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 - в тісто, 0, 5 - в начинку)
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Зелень свіжа - 20 грам
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Молоко - 50 мілілітрів
1
Якщо ви заздалегідь не відварити куряче філе і картоплю, поставте їх варитися.
2
А поки приготуємо тісто. Рубаємо борошно з маслом, додаємо сіль, яйце і ложку сметани. Замішуємо тісто, загортаємо його в плівку і відправляємо хвилин на 30 в холодильник.
3
Цибулю чистимо і обсмажуємо на рослинному маслі.
4
Відварене філе і картопля наріжемо невеликими кубиками.
5
Змішаний файл вгору, картопля і цибуля. Додамо сіль і перець, ще раз перемішати.
6
Тісто розгортаємо в пласт товщиною приблизно 0, 7 см.
7
Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо тісто, формуючи бортики.
8
Викладаємо рівним шаром начинку.
9
Для заливки пирога змішаємо молоко, сметану і яйця. Додамо дрібно нарізану зелень, хоча зелень можна додати в начинку. Заливаємо пиріг сумішшю.
10
І ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 50 пекти.

Схожі рецепти