Рецепт Відкритий пиріг з куркою фото

Відкритий пиріг з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Для всіх любителів солоної випічки - відкритий пиріг з куркою в домашніх умовах. Ця страва виходить неймовірно смачним, ніжним і ароматним. Начинка може бути різною, але в даному випадку - курка.

Опис приготування:

Побалувати домашніх і здивувати гостей можна смачним відкритим пирогом з куркою в домашніх умовах. Рецепт цієї страви максимально простий, а смак пирога непорівнянний ні з чим. Начинку для нього можна вибрати будь-яку - на ваш смак.

  • Борошно - 200 грам
  • Крем - 600 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Розпушувач тіста - 2 грами
  • Куряче філе - 500 грам
  • Цибуля - 4 штуки
  • Яйце - 4 штуки
  • Сир - 150 грам
  • Часник - 2 зубчики
відкритий пиріг з куркою - фото крок 1
1. Готується пиріг всього за одну годину і ще вам знадобиться час на підготовку продуктів. Отже, для пирога нам знадобиться куряча грудка і ще деякі легко доступні інгредієнти.
відкритий пиріг з куркою - фото крок 2
2. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії і в кінці додаємо натертий часник.
відкритий пиріг з куркою - фото крок 3
3. Тепер нам потрібно зробити тісто. Воно готується з додаванням сметани. Зазвичай я роблю заміс в кухонному комбайні, щоб було швидше.
відкритий пиріг з куркою - фото крок 4
4. Розрівнюємо його по поверхні форми для випікання. Ємність можна брати бажаного розміру і діаметру.
відкритий пиріг з куркою - фото крок 5
5. Викладаємо на основу цибулю, курку і натертий сир. Начинку слід розподілити рівномірно по всій поверхні.
відкритий пиріг з куркою - фото крок 6
6. За рецептом пиріг у нас відкритий, але я більше люблю його робити зі скоринкою. Якщо ви побажаєте відкритий, то просто не робіть заливку, а поставте його в духовку відразу, після розподілу начинки. Я ж пропоную зробити"шапочку" .
відкритий пиріг з куркою - фото крок 7
7. Збивши сметану з яйцями і борошном, заливаємо все отриманої збитою масою і ставимо в духовку на півгодини. Залежно від вашого духової шафи залежить і час приготування пирога.
відкритий пиріг з куркою - фото крок 8
8. Ось такий він виходить гарний відразу після випікання. Можна потерти і зверху сиром, щоб вийшла така золотиста і хрустка скоринка.
відкритий пиріг з куркою - фото крок 9
9. Тепер нарізаємо на порційні шматочки і подаємо. Можна також розрізати пиріг і поставити в центр столу. Смачного!

Схожі рецепти