Відбивні з курячого фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів страв з курки пропоную відмінний варіант для різноманітності щоденного меню - рецепт приготування відбивних з курячого фаршу в хрусткій скоринці.
Це досить класичний рецепт відбивних з курячого фаршу, однак при бажанні його можна доповнити ароматними спеціями для курки, декількома паніровці, а також овочами - цибулею, часником або морквою.
- Куряче філе - 500 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Борошно - 100 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
1. Куряче філе вимити, обсушити паперовою серветкою і нарізати невеликими довільними шматочками. Пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері. В рецепт приготування відбивних з курячого фаршу, безумовно, можна використовувати і вже готовий фарш, щоб скоротити час.
2. Готовий фарш посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати. Сформувати з фаршу, попередньо змочивши руки у воді, невеликі кульки однакового розміру.
3. Потім кожен акуратно розім'яти на плоскій поверхні, щоб вийшла тонка і рівна коржик. Чим тонше вона буде, тим швидше будуть готові відбивні з курячого фаршу в домашніх умовах.
4. Просіяне борошно насипати в плоску тарілку і акуратно помістити туди відбивну. Обваляти з двох сторін у борошні і відправити на сковороду з розігрітим маслом.
5. Обсмажити відбивні з двох сторін на середньому вогні до золотистої скоринки. Потім зняти зі сковороди і викласти на паперовий рушник, щоб прибрати залишки масла. Цей простий рецепт відбивних з курячого фаршу можна доповнити соусом перед подачею або свіжою зеленню.