Вертута в духовці
(покроковий рецепт з фото)
В залежності від того, яку начинку ви покладете в це молдавське блюдо, у вас вийде або відмінний десерт до чаю або кави, або дуже смачне самостійне блюдо для обіду або вечері.
Це традиційне молдавське блюдо являє собою рулет, зроблений з витяжного тіста з начинкою всередині. В якості начинки, як я вже казала, можуть виступати абсолютно будь-які інгредієнти на ваш смак, наприклад, сир, м'ясо, овочі, фрукти, гриби і так далі. Ну а оскільки я ласунка, то розповім вам, як приготувати вертуту в духовці, в яку ми покладемо начинку з солодкого сиру і родзинок. У нас вийде чудовий десерт до чаю, тому кличте в гості друзів, адже з цим простим рецептом вертути в духовці у вас буде, ніж їх пригостити.
- Борошно - 500 грам
- Вода тепла - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки(2 - в тісто, 1 - в начинку)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сир - 600 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Ізюм - 60-100 грам
- Цукор ванільний - - За смаком
- Цукор - - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
З борошна, яєць, теплої води, оцту, рослинного масла і дрібка солі замішуємо м'яке і еластичне тісто. Ми залишаємо його на пів годинки відпочити в теплому місці.
Потім розділяємо тісто на 4 рівні частини (для двох Вертута) і розгортаємо їх в пласти, а потім руками розтягуємо, поки вони не стануть тоненькими як цигарковий папір.
Тепер беремо один корж, змащуємо його розтопленим вершковим маслом і накриваємо другим коржем. На другий корж викладаємо начинку із суміші сиру, яйця, родзинок, сметани, цукру і ванільного цукру.
Звертаємо тісто з начинкою рулетом. Потім змащуємо деко вершковим маслом і викладаємо на нього вертуту, звернувши її равликом.
Змащуємо її поверхню збитим яйцем і відправляємо вертуту в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо 35-40 хвилин. От і все, викладаємо гарячу і ароматну вертуту на блюдо, нарізаємо на частини і пригощаємося. Смачного!