Вертута (Штрудель)
(покроковий рецепт з фото)
Просте в приготуванні, смачне, різноманітне. До того ж можна вживати під час посту.
Кількість порцій: 5-8
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Чорнослив - 150 грам
- Чорнослив - 150 грам
- Ізюм - 150 грам
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
У миску насипати борошно, зробити поглиблення, покласти сіль, вилити воду. Замісити тісто як для пельменів. Накрити серветкою, дати тесту відпочити хвилин 10-15.
Тісто розділити на 5 кульок, скачати їх, знову накрити серветкою, дати постояти тесту 10 хвилин.
Тісто розділити на 5 кульок, скачати їх, знову накрити серветкою, дати постояти тесту 10 хвилин.
Розкачати кожну кульку в тонкий корж і знову дати відпочити тесту хвилин 10.
Масло рослинне вилити в сковорідку. Кожен коржик по одній вмочати в рослинне масло і на столі витягати тісто дуже тонко (щоб можна було крізь неї прочитати газету).
На столі витягати тісто дуже тонко. І так один на одного всі п'ять шарів. Виходить як би листкове тісто.
Викласти на верхній шар, попередньо замочені в окропі і нарізані курагу, чорнослив, родзинки.
Скачати в рулет.
Покласти на деко і в духовку на 30-35 хв. При 180 градусах.
Смачного!
Начинку можна робити будь-яку : сир з родзинками, сир солоний, pechenka, смажена квашена капуста, кріп з яйцем. (т.К зараз пост роблю з кропом без яйця)
Готова вертута з кропом.