Вершкові сердечка
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування святкових вершкових цукерок у вигляді сердечок до 14 лютого.
Злегка змастити маслом квадратну форму.
Вилити молоко в каструлю. Додати цукор і вершкове масло. Варити на середньому вогні, помішуючи постійно, поки цукор не розчиниться і масло не розтане. Збільшити вогонь, довести до кипіння і накрити кришкою. Кип'ятити 2 хвилини і прибрати кришку. Кип'ятити на повільному вогні від 15 до 25 хвилин.
Між іншим, підготувати чашу з крижаною водою.
Зняти каструлю з вогню і помістити в чашу з крижаною водою 5 секунд. Дати постояти при кімнатній температурі без перемішування близько 40 хвилин. Якщо ви використовуєте харчовий барвник, додайте 1 краплю.
Перемішати дерев'яною ложкою від 2 до 5 хвилин. Швидко вилити масу в підготовлену форму. Розрівняти поверхню. Дати повністю охолонути від 2 до 3 годин і вирізати з маси сердечка різаком для печива. Змастити зрізи маслом перед подачею на стіл.
Цукерки можуть зберігатися в герметичному контейнері до 1 тижні.
- Молока - 1 1/4 склянки
- Цукру - 3 1/2 склянки
- Вершкового масла - 8 Ст. Ложок
- Рапсове масло - - За смаком (для форми )
Вилити молоко в каструлю. Додати цукор і вершкове масло. Варити на середньому вогні, помішуючи постійно, поки цукор не розчиниться і масло не розтане. Збільшити вогонь, довести до кипіння і накрити кришкою. Кип'ятити 2 хвилини і прибрати кришку. Кип'ятити на повільному вогні від 15 до 25 хвилин.
Між іншим, підготувати чашу з крижаною водою.
Зняти каструлю з вогню і помістити в чашу з крижаною водою 5 секунд. Дати постояти при кімнатній температурі без перемішування близько 40 хвилин. Якщо ви використовуєте харчовий барвник, додайте 1 краплю.
Перемішати дерев'яною ложкою від 2 до 5 хвилин. Швидко вилити масу в підготовлену форму. Розрівняти поверхню. Дати повністю охолонути від 2 до 3 годин і вирізати з маси сердечка різаком для печива. Змастити зрізи маслом перед подачею на стіл.
Цукерки можуть зберігатися в герметичному контейнері до 1 тижні.