М'які вершкові булочки з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Випічка виходить особливо смачною завдяки теплому аромату кориці, тому хочу розповісти, як приготувати м'які вершкові булочки з корицею, смачні булочки незвичайної красивої форми.
Якщо ви хоч раз приготуєте ці булочки, вам більше не захочеться ніяких інших. Ароматні, ніжні, м'які і дуже смачні, вони відразу припадуть вам до смаку. Незвичайна форма булочок робить їх дуже красивими, чому їх сміливо можна подати як частування до чашечки чаю або кави. За бажанням додайте більше цукру в тісто або полийте готову випічку сиропом: кленовим, ягідним або шоколадним. Обов'язково використовуйте корицю, вона дуже корисна і дарує булочок чудовий аромат.
- Біла пшеничне борошно - 500 грам(50 г в закваску, 450 г в тісто)
- Вода кімнатної температури - 230 грам(50 г в закваску, 180 г в тісто)
- Вершкове розтоплене масло - 40 грам
- Цукор - 30 грам
- Сухе молоко - 25 грам
- Сіль - 5 грам
- Яйце - 1 штука
- Стартер (пшеничний або житній) - 1 Чайна ложка
1. Приготуйте опару: закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
2. Просіяне борошно змішайте з сухим молоком, цукром і сіллю. Добре перемішайте. У миску тістоміса додайте закваску, воду кімнатної температури, яйце, розтоплене і охолоджене вершкове масло і борошняну суміш.
3. На першій швидкості вимісити тісто протягом 3 хвилин, після чого вимісити ще 3 хвилини на 2 швидкості. Злегка округлятимете тісто і викладіть в змащену олією миску. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3-4 годину.
4. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню, надайте йому форму кулі. Накрийте мискою і залиште на 15-20 хвилин. Розкачайте тісто в тонкий прямокутний пласт. Візуально розділіть пласт на три частини і середню змастіть розтопленим і охолодженим маслом.
5. Посипте корицею і цукром, після чого накрийте її крайньою частиною пласта. Змастіть її розтопленим охолодженим вершковим маслом і також посипте корицею з цукром. Накрийте третьою частиною пласта.
6. Трохи розкачайте прямокутник до збільшення його площі в два рази. Ділянки шару 12 смуг, кожну з них скрутіть в джгут, оберніть навколо чотирьох пальців руки.
7. Один кінець джгута протягніть через центр і закріпіть другим кінцем джгута. Викладіть булочки на покритий пергаментом деко, накрийте плівкою і залиште на 1 час. Змастіть булочки розтопленим вершковим маслом.
8. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 15-18 хвилин. Гарячі булочки знову змастіть вершковим маслом і дайте охолонути. Смачного!