Рецепт Вергуни на сирному тісті фото

Вергуни на сирному тісті
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На швидку руку
Випічка
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 30 хв.

Вергуни на сирі дуже вигідно відрізняються від кефірних. Вони більш пишні, м'які і на смак неймовірно солодкі. Вони не хрусткі і дуже нагадують сирні пончики. Мої дітки були в захваті!

Опис приготування:

Сирне тісто дуже ніжне, тому потрібно все робити обережно і швидко. Проте варіант, як приготувати вергуни на сирному тісті, досить простий. А яка смакота виходить в результаті! ..

  • Сир - 200 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки (або чверть чайної ложки соди, гашеного оцтом)
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 8 Ст. Ложок
  • Рослинну рафіновану олію - 500 мілілітрів (для смаження)
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки (для посипання готових вергунів)
  • Ванілін - 1 щіпка
вергуни на сирному тісті - фото крок 1
Підготуйте продукти для вергунів. Кількість борошна може відрізнятись від мого, це залежить від вологості сиру і величини яєць.
вергуни на сирному тісті - фото крок 2
Візьміть глибоку зручну тару для змішування продуктів. Помістіть в неї сир, цукор і яйце. Вилочкою ретельно перемішайте, тим самим забираючи грудочки і як би розтираючи сир.
вергуни на сирному тісті - фото крок 3
Всипте борошно, ванілін і соду, розпушувач або пекарський порошок (він готується з соди і лимонної кислоти).
вергуни на сирному тісті - фото крок 4
Замісити не дуже круте тісто, воно повинно бути м'яким, ніжним, але не липнути до рук.
вергуни на сирному тісті - фото крок 5
Присипте трохи стіл борошном, розкачайте тісто завтовшки в 5 мм. Поріжте його на ромби, квадрати або трикутники, як вам більше подобається. Зробіть не надто великий розріз по центру.
вергуни на сирному тісті - фото крок 6
І дуже обережно виверніть один край через проріз. Виходять такі вергуни.
вергуни на сирному тісті - фото крок 7
Дуже добре розігрійте фритюр для вергунів. Обережно кладіть їх в киплячу олію і смажте до рум'яної скоринки.
вергуни на сирному тісті - фото крок 8
Після обсмажування викладайте вергуни на серветку паперову, щоб стік зайвий жир.
вергуни на сирному тісті - фото крок 9
Вергуни майже готові. Дайте їм добре охолонути і посипте цукровою пудрою.
вергуни на сирному тісті - фото крок 10
Приємного чаювання!

Схожі рецепти