Вегетаріанський сир
(покроковий рецепт з фото)
Ви коли небудь чули про те, що сир можна приготувати з горіхів? цікаво? тоді дивіться, як приготувати вегетаріанський сир з горішків кешью з ароматними добавками і оболонкою зі свіжої зелені.
Лимонний сік необхідний тут для підтримки консистенції і балансу смаку. А ось лимонну цедру ви можете замінити і поєднати з будь-якими добавками на ваш смак. Це може бути свіжа зелень, шматочки перцю, в'ялених помідорів або подрібнені волоські горіхи.
Пробуйте і пригощайте знайомих вегетаріанців, вони точно оцінять такий сир
- Горіхи кешью - 240 грам
- Часник - 2 зубчики
- Лимонний сік - 60 мілілітрів
- Часниковий порошок - 0, 5 чайних ложки
- Масло оливкове - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кріп - 1 пучок
- Вода - 180 мілілітрів(+ вода для вимочування горіхів)
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Сухі дріжджі - 6 грам
Горіхи залийте водою, закрийте плівкою і залиште на 12 годин. Вимочені горіхи покладіть в блендер, туди відправте все інгредієнти, крім кропу.
Збивайте все до ніжної однорідної пастоподібної маси.
Візьміть марлю, складену в декілька шарів, або бавовняну тканину, перекладіть масу в тканину і зв'яжіть всі тугим кульочки, посместіте в каструлю і залиште відстоятися на 6 годин.
Наріжте дрібно кріп і потім обваляйте в ньому готовий сир, щоб отримати гарну і ароматну оболонку.