Вегетаріанський пиріг з капустою
(покроковий рецепт з фото)
І в пост, і в меню вегетаріанське - НЕ пиріг, а чудо! Хочу поділитися з вами рецептом приготування вегетаріанського пирога з капустою на всі випадки життя.
Основою нашого пирога стане пісне дріжджове тісто. Для приготування вегетаріанського пирога з капустою нам знадобиться пакетик дріжджів, 250 грам води, 150 г. Муки і рослинне масло 50 грам - це все для опари. До речі, за таким принципом можна готувати прекрасні пироги з грибами, іншими овочами, на свій смак.
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Капуста - 1 штука
- Цибуля - 1-2 штук
- Олія соняшникова - 130 грам
- Морквина - 2-3 штук
- Борошно - 450 грам
- Цукор - 35 грам
Отже, опара: дріжджі в теплій воді розведіть, додайте 150 грам борошна, масло рослинне, переміщайте. Додайте потім чайну ложку соди і цукор. Опару накрийте, дайте підійти.
В опарі не повинно бути грудочок.
Додайте в опару решту борошна і ретельно перемішайте.
Скачайте тісто в кулю, дайте йому піднятися в теплому місці. А поки займіться начинкою: Тушкуйте до напівготовності капусту з цибулею і морквою, посоліть і поперчіть як слід.
Тест піднялося, обомніте його. З частини тесту розгортаємо корж.
Форму можна посипати борошном або змастити маслом. Викладаємо корж.
Потім начинку. Дивіться, щоб не вище бортів вилазила. Решта тісто теж розгортаємо і робимо смужки.
Робимо сіточку. По колу щільно закрийте тісто, щоб щілин не було. Можна дати пирогу настоятися хвилин 30.
Випікаємо наш пиріг хвилин 20 в розігрітій до 180 С духовці.
Ось такий гарний вегетаріанський пиріг з капустою у нас вийшов. Смачного!
Ось такий гарний вегетаріанський пиріг з капустою у нас вийшов. Смачного!