Вегетаріанські тефтелі з сочевиці з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся своїм улюбленим рецептом вегетаріанських тефтелей з сочевиці з рисом. У моїй родині він користується великим успіхом. Беріть на замітку, це дуже смачно!
Докладніше, як приготувати вегетаріанські тефтелі з сочевиці з рисом, я розповім нижче. Сочевицю для цього рецепта використовуйте зелену або червону нешліфовану сочевицю. За бажанням ви можете додати будь-які спеції в фарш, які любите. Можна використовувати готові набори спецій «для тефтелей» або «для м'яса».
- Сочевиця - 140 грам
- Мал - 60 грам
- Глютен пшеничний - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно пшеничне - 1, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Томати - 1 банку (рубані у власному соку)
- Цибуля - 1/2 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Сочевицю залийте окропом і залиште на півгодини.
Мал відварити за інструкцією.
Подрібніть сочевицю з цибулею і часником в блендері або м'ясорубці.
Додайте рис, сіль і перець, перемішайте. Потім додайте сухий глютен. Перемішайте ще раз. Фарш повинен добре лепіться, але не бути занадто щільним
Скачайте з фаршу кульки. Викладіть на деко і запікайте в духовці 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.
Для підливи обсмажте борошно з рослинним маслом до золотистого кольору.
Додайте рубані томати у власному соку, постійно помішуючи віночком. Посоліть і поперчіть за смаком. Прогрійте на повільному вогні до загусання. При необхідності можна підлити трохи гарячої води, якщо вийде занадто густо.
Викладіть тефтелі в сковороду, залийте підливою. Тушкуйте 15-20 хвилин на повільному вогні під кришкою.
Вегетаріанські тефтелі з сочевиці з рисом готові, приємного вам апетиту!