Рецепт Вегетаріанські тефтелі з сочевиці з рисом фото

Вегетаріанські тефтелі з сочевиці з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Крупи , Мал , Сочевиця
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Ділюся своїм улюбленим рецептом вегетаріанських тефтелей з сочевиці з рисом. У моїй родині він користується великим успіхом. Беріть на замітку, це дуже смачно!

Опис приготування:

Докладніше, як приготувати вегетаріанські тефтелі з сочевиці з рисом, я розповім нижче. Сочевицю для цього рецепта використовуйте зелену або червону нешліфовану сочевицю. За бажанням ви можете додати будь-які спеції в фарш, які любите. Можна використовувати готові набори спецій «для тефтелей» або «для м'яса».

  • Сочевиця - 140 грам
  • Мал - 60 грам
  • Глютен пшеничний - 2-3 Ст. Ложок
  • Борошно пшеничне - 1, 5 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Томати - 1 банку (рубані у власному соку)
  • Цибуля - 1/2 штуки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
вегетаріанські тефтелі з сочевиці з рисом - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Сочевицю залийте окропом і залиште на півгодини.
вегетаріанські тефтелі з сочевиці з рисом - фото крок 2
Мал відварити за інструкцією.
вегетаріанські тефтелі з сочевиці з рисом - фото крок 3
Подрібніть сочевицю з цибулею і часником в блендері або м'ясорубці.
вегетаріанські тефтелі з сочевиці з рисом - фото крок 4
Додайте рис, сіль і перець, перемішайте. Потім додайте сухий глютен. Перемішайте ще раз. Фарш повинен добре лепіться, але не бути занадто щільним
вегетаріанські тефтелі з сочевиці з рисом - фото крок 5
Скачайте з фаршу кульки. Викладіть на деко і запікайте в духовці 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.
вегетаріанські тефтелі з сочевиці з рисом - фото крок 6
Для підливи обсмажте борошно з рослинним маслом до золотистого кольору.
вегетаріанські тефтелі з сочевиці з рисом - фото крок 7
Додайте рубані томати у власному соку, постійно помішуючи віночком. Посоліть і поперчіть за смаком. Прогрійте на повільному вогні до загусання. При необхідності можна підлити трохи гарячої води, якщо вийде занадто густо.
вегетаріанські тефтелі з сочевиці з рисом - фото крок 8
Викладіть тефтелі в сковороду, залийте підливою. Тушкуйте 15-20 хвилин на повільному вогні під кришкою.
вегетаріанські тефтелі з сочевиці з рисом - фото крок 9
Вегетаріанські тефтелі з сочевиці з рисом готові, приємного вам апетиту!

Схожі рецепти