Рецепт Тефтелі з сочевиці фото

Тефтелі з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Сочевиця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Корисний обід
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування тефтелей з сочевиці - до вашої уваги. Якщо приїлися стандартні варіанти тефтелей, то смачні і корисні тефтелі з сочевиці урізноманітнюють ваше меню

Опис приготування:

Тефтелі з сочевиці виходять легкими, не жирний, відмінно впишуться в пісне меню (можна і не використовувати яйце). Слід пам'ятати, що сочевицю слід заздалегідь замочити і позбутися від лусочок: вони зіпсують блюдо. Для приготування тефтелей з сочевиці вибираємо морква солодку, перець теж, вони добре поєднуються з орегано і чебрецем. Готові тефтелі можна просто подати на листі шпинат, якщо бажаєте - приготуйте легкий гарнір.

  • Морква - 1 штука
  • Цукіні - 1/2 штуки
  • Солодкий перець - 3 штуки
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Орегано - 1/2 чайних ложки
  • Чебрець - 1/2 чайних ложки
  • Сочевиця - 1 Склянка
  • Оливкова олія - За смаком
  • Яйце - 1 штука
  • Листя шпинату - 5 штук
тефтелі з сочевиці - фото крок 1
Чистим морковь, цукіні. Дрібно ріжемо їх кубиками. Також нарізаємо і перець.
тефтелі з сочевиці - фото крок 2
Окремо змішуємо заздалегідь проварену сочевицю, яйце, орегано і чебрець.
тефтелі з сочевиці - фото крок 3
Тепер додаємо овочі до фаршу з сочевиці.
Заважаємо, до отримання однорідної маси.
тефтелі з сочевиці - фото крок 4
Формуємо невеликі кульки з нашого фаршу, можна приплюснути їх по обидва боки. Викладіть на сковороду в підігріту оливкову олію.
тефтелі з сочевиці - фото крок 5
Обсмажуємо до готовності, повинна вийти золотава скоринка.

Схожі рецепти