Ватрушки з брусницею
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами бабусиним класичним рецептом ватрушек з брусницею! чудо, а не випічка: пухкі булочки з соковитою начинкою. Вам обов'язково сподобається!
Цей рецепт приготування ватрушок з брусницею добре підійде для випадків, коли скоро повинні заглянути гості з дітьми. Ватрушки діти просто обожнюють, тим більше - такі красиві і ароматні. Якщо ж у вас є свої домашні ласуни, побалуйте їх такий випічкою обов'язково!
- Брусниця - 300 грам
- Борошно - 400 грам
- Цукор - 200 грам (половина - в тісто, половина - в начинку)
- Дріжджі сухі - 15 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Кефір - 400 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Ванілін - За смаком
1. Дріжджі розводимо з ложкою цукру в підігрітому кефірі. Повинні з'явиться бульбашки або піна.
2. Далі дріжджову суміш збиваємо до однорідності з яйцями і залишком цукру, додамо розтоплене вершкове масло і ванілін. Перемішаємо, потроху всипаємо борошно. Перемішаємо, залиште тісто на годину. Потім "обминали" його, і даємо постояти ще півгодини.
3. Тісто вимісити ще раз, ліпимо з нього однакові кругляши. Брусницю тим часом перемішаємо з цукром і подогреем, щоб ягоди були в сиропі. Викладаємо поверх кругляшей.
4. Випікати такі ватрушки треба півгодини при температурі 180 градусів. Готово!