Рецепт Ватрушки з брусницею фото

Ватрушки з брусницею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Брусниця
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Випічка , Страви з начинкою , Булочки , Ватрушки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хочу поділитися з вами бабусиним класичним рецептом ватрушек з брусницею! чудо, а не випічка: пухкі булочки з соковитою начинкою. Вам обов'язково сподобається!

Опис приготування:

Цей рецепт приготування ватрушок з брусницею добре підійде для випадків, коли скоро повинні заглянути гості з дітьми. Ватрушки діти просто обожнюють, тим більше - такі красиві і ароматні. Якщо ж у вас є свої домашні ласуни, побалуйте їх такий випічкою обов'язково!

  • Брусниця - 300 грам
  • Борошно - 400 грам
  • Цукор - 200 грам (половина - в тісто, половина - в начинку)
  • Дріжджі сухі - 15 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Кефір - 400 мілілітрів
  • Яйця - 2 штуки
  • Ванілін - За смаком
ватрушки з брусницею - фото крок 1
1. Дріжджі розводимо з ложкою цукру в підігрітому кефірі. Повинні з'явиться бульбашки або піна.
ватрушки з брусницею - фото крок 2
2. Далі дріжджову суміш збиваємо до однорідності з яйцями і залишком цукру, додамо розтоплене вершкове масло і ванілін. Перемішаємо, потроху всипаємо борошно. Перемішаємо, залиште тісто на годину. Потім"обминали" його, і даємо постояти ще півгодини.
ватрушки з брусницею - фото крок 3
3. Тісто вимісити ще раз, ліпимо з нього однакові кругляши. Брусницю тим часом перемішаємо з цукром і подогреем, щоб ягоди були в сиропі. Викладаємо поверх кругляшей.
ватрушки з брусницею - фото крок 4
4. Випікати такі ватрушки треба півгодини при температурі 180 градусів. Готово!

Схожі рецепти