Ватрушка з житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)
Зробив, буває така випічка, яку можна готувати майже кожен день, оскільки робиться вона, в основному, зі звичайного дріжджового тіста або ж з листкового. Але є і абсолютно інший вид десертів.
Такий, як складна випічка з "родзинкою" . Поділюся з вами рецептом того, як приготувати ватрушку з житнього борошна. Незвичайний потяг і замочений курага у вині дасть такий цікавий смак, який ви, швидше за все, ніколи не пробували. Вам захочеться повторити цей рецепт не раз, адже він дійсно вартий.
- Житнє борошно - 2, 5 склянки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Вершкове масло - 230 грам
- Крем - 200 грам
- Чорнослив - 300 грам
- Волоський горіх - 25 грам
- Сир - 500 грам
- Мед - 4, 5 Ст. Ложки
- Оцет - 1, 5 Ст. Ложки
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Біле сухе вино - 100 мілілітрів
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Курагу залийте вином і залиште на півгодини для набухання.
Потім курагу поставте на маленький вогонь, закрийте кришкою і трохи проваріть. Остудіть.
Вершкове масло (200 грам) розтопіть і остудіть. Борошно просійте в миску. Соду погасите оцтом.
Масло змішайте зі сметаною, гашеного содою, трьома ст. Ложками меду, сіллю і двома видами борошна. Замішайте тісто.
Курагу пропустіть через м'ясорубку. Горіхи подрібнити. Змішайте ці два інгредієнти.
Сир перемішайте з 1, 5 ст. Ложками меду і цедрою лимона.
Круглу форму для випічки змастіть рослинною олією. Викладіть в неї тісто, зробивши бортики.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Далі викладіть шар кураги. Потім - шар сиру. Все розрівняйте.
Розтопіть 30 грам масла. Змастіть їм зверху майбутню ватрушку.
Випікайте протягом півгодини. Подавайте в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!