Рецепт Ватрушка з житнього борошна фото

Ватрушка з житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Фрукти, Сир, Сухофрукти, Чорнослив, Житнє борошно
Вагітним і годуючим
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Ватрушки

Зробив, буває така випічка, яку можна готувати майже кожен день, оскільки робиться вона, в основному, зі звичайного дріжджового тіста або ж з листкового. Але є і абсолютно інший вид десертів.

Такий, як складна випічка з "родзинкою" . Поділюся з вами рецептом того, як приготувати ватрушку з житнього борошна. Незвичайний потяг і замочений курага у вині дасть такий цікавий смак, який ви, швидше за все, ніколи не пробували. Вам захочеться повторити цей рецепт не раз, адже він дійсно вартий.

  • Житнє борошно - 2, 5 склянки
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 230 грам
  • Крем - 200 грам
  • Чорнослив - 300 грам
  • Волоський горіх - 25 грам
  • Сир - 500 грам
  • Мед - 4, 5 Ст. Ложки
  • Оцет - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сода - 1, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Біле сухе вино - 100 мілілітрів
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
ватрушка з житнього борошна - фото крок 1
Курагу залийте вином і залиште на півгодини для набухання.
ватрушка з житнього борошна - фото крок 2
Потім курагу поставте на маленький вогонь, закрийте кришкою і трохи проваріть. Остудіть.
ватрушка з житнього борошна - фото крок 3
Вершкове масло (200 грам) розтопіть і остудіть. Борошно просійте в миску. Соду погасите оцтом.
ватрушка з житнього борошна - фото крок 4
Масло змішайте зі сметаною, гашеного содою, трьома ст. Ложками меду, сіллю і двома видами борошна. Замішайте тісто.
ватрушка з житнього борошна - фото крок 5
Курагу пропустіть через м'ясорубку. Горіхи подрібнити. Змішайте ці два інгредієнти.
ватрушка з житнього борошна - фото крок 6
Сир перемішайте з 1, 5 ст. Ложками меду і цедрою лимона.
ватрушка з житнього борошна - фото крок 7
Круглу форму для випічки змастіть рослинною олією. Викладіть в неї тісто, зробивши бортики.
ватрушка з житнього борошна - фото крок 8
Розігрійте духовку до 180 градусів. Далі викладіть шар кураги. Потім - шар сиру. Все розрівняйте.
ватрушка з житнього борошна - фото крок 9
Розтопіть 30 грам масла. Змастіть їм зверху майбутню ватрушку.
ватрушка з житнього борошна - фото крок 10
Випікайте протягом півгодини. Подавайте в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!

Схожі рецепти