Варення зі смородини з листям вишні
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами новим рецептом заготовки зі смородини. Смородинове варення з додаванням відвару з листя вишні виходить не просто дуже корисним, але і шалений смачним! Спробуйте!
У мене варення з золотистої смородини. Вона солодша, ніж чорна смородина, тому кількості цукру додається менше. При заготівлі чорної смородини візьміть пропорцію цукру з ягодою 1:1. Листя вишні збирайте в місцях, віддалених від автомобільних доріг. Всі подробиці, як приготувати варення зі смородини з листям вишні, дивіться в покроковому рецепті. Приємних вам клопоту на кухні!
- Смородина золотистая - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 300 мілілітрів
- Лист вишневий - 10 штук
Смородину переберите, видаліть гілочки, промийте під холодною водою, відкиньте на друшляк. Вишневе листя ретельно вимийте.
Листя залийте водою, доведіть до кипіння, і відваріть на повільному вогні під закритою кришкою протягом 10 хвилин.
Штам відкриває, залийте ним ягоду і проваріть протягом 10 хвилин. Додайте цукор, розмішайте, доведіть до кипіння і проваріть ще 10 хвилин. При появі пінки зніміть її.
Розлийте гаряче варення в стерилізовані банки, закатати чистими кришками. Зберігайте в прохолодному місці.