Роли з виноградним листям
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування ролів з листям винограду. Тим хто не хоче набрати зайву вагу це блюдо дуже сподобається.
Ті хто стежить за своєю дієтою дуже цінують японські дієти. Роли - дуже популярні в Японії. З нашими продуктами так само можна приготувати подібне блюдо. Дуже добре підходять сюди молоді виноградне листя.
- Базилік - 1 щіпка
- Рис для суші - 1 Склянка
- Естрада - 1 щіпка
- Огірок - 1 штука
- Соус соєвий - 50 мілілітрів
- Виноградне листя - 15 штук
- Вино сухе червоне - 100 мілілітрів
- Вода - 4 склянки
- Сьомга маринована - 200 грам
1. В першу чергу нам потрібна циновка, щоб згорнути рол. Всі компоненти викладаються на рогожу, край циновки піднімають, і начинка загортається в лист. Листя треба промити, і рідина зцідити, укладаємо на рогожу листя внахлест.
2. Згідно з інструкцією варимо рис для суші, даємо йому трохи настоятися, потім додаємо соєвий соус і вино, перемішуємо. На Лістьєва шар викладаємо рис, з усіх боків відступаємо приблизно по одному сантиметру. Щоб рол добре злипнувся, рис повинен бути дуже в'язкий.
3. Тоненькими смужками нарізаємо свіжий огірок. Викладати можна на свій смак, чергуючи смужки огірка з смужками риби.
4. В Японії для ролів використовується злегка подмарінованная риба. Ми ж будемо використовувати мариновану сьомгу. Тоненькими смужками нарізаємо сьомгу і укладаємо разом з огірком.
5. Підводиться трохи край циновки, звертаємо ролл, начинку акуратно притискаємо, щоб вийшов щільний рулетик.
6. Використовуючи гострий ніж, навскоси нарізаємо рол, на блюдо викладаємо нарізані шматочки, прикрашаємо фруктами і зеленню. Подаємо до роллам трохи тертого хрону і соєвого соусу.