Рецепт Осетинський пиріг з листям буряка фото

Осетинський пиріг з листям буряка
(покроковий рецепт з фото)

Осетинська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На святковий стіл
Випічка, Пироги

З подивом довелося виявити, що з того, що раніше просто викидалося, можна приготувати дуже смачне блюдо. А саме - осетинський пиріг з буряковим листям.

Бурякові листя - це традиційна начинка для осетинського пирога. Щоб його приготувати, спочатку замісити тісто на дріжджах і дайте йому час добре піднятися. Бурякові листя промийте і дрібно наріжте. Підоспілому тісто розділіть на три частини, розкачайте їх в коржики. На середину коржа викладіть частина начинки і трохи посоліть. Защипніть краю тесту над начинкою, вийшов кульку розплющите в коржик і відправте в духовку на 20 хвилин. Діставши з духовки, змастіть гарячий пиріг вершковим маслом і подайте на стіл. Смачного!

  • Борошно - 1 кілограм
  • Вода - 700 мілілітрів
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
  • Дріжджі - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Бурякові листя - 1 пучок
  • Вершкове масло - За смаком
осетинський пиріг з листям буряка - фото крок 1
Розведіть дріжджі в теплій воді з цукром. Через деякий час додайте сіль, цукор, масло і борошно. Замісити тісто і дайте добре піднятися. Бурякові листя промийте і дрібно наріжте.
осетинський пиріг з листям буряка - фото крок 2
Розділити тісто на три частини, розкачайте їх в коржики. На середину коржа викладіть частина начинки - її кількість повинна бути приблизно дорівнює кількості тіста. Трохи солі.
осетинський пиріг з листям буряка - фото крок 3
Краї коржика защіпніте кругом начинки в кулю.
осетинський пиріг з листям буряка - фото крок 4
Змастіть сковорідку маргарином, викладіть шар тіста швом вниз і розрівняйте його в коржик до країв сковороди. Важливо при цьому не порвати тісто. У центрі зробіть невеликий отвір для виходу повітря. Розігрійте духовку до 200 градусів і випікання пиріг протягом 20 хвилин. Діставши з духовки, змастіть гарячий пиріг вершковим маслом. На стіл можна подати як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Схожі рецепти