Осетинський пиріг з листям буряка
(покроковий рецепт з фото)
З подивом довелося виявити, що з того, що раніше просто викидалося, можна приготувати дуже смачне блюдо. А саме - осетинський пиріг з буряковим листям.
Бурякові листя - це традиційна начинка для осетинського пирога. Щоб його приготувати, спочатку замісити тісто на дріжджах і дайте йому час добре піднятися. Бурякові листя промийте і дрібно наріжте. Підоспілому тісто розділіть на три частини, розкачайте їх в коржики. На середину коржа викладіть частина начинки і трохи посоліть. Защипніть краю тесту над начинкою, вийшов кульку розплющите в коржик і відправте в духовку на 20 хвилин. Діставши з духовки, змастіть гарячий пиріг вершковим маслом і подайте на стіл. Смачного!
- Борошно - 1 кілограм
- Вода - 700 мілілітрів
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Бурякові листя - 1 пучок
- Вершкове масло - За смаком
Розведіть дріжджі в теплій воді з цукром. Через деякий час додайте сіль, цукор, масло і борошно. Замісити тісто і дайте добре піднятися. Бурякові листя промийте і дрібно наріжте.
Розділити тісто на три частини, розкачайте їх в коржики. На середину коржа викладіть частина начинки - її кількість повинна бути приблизно дорівнює кількості тіста. Трохи солі.
Краї коржика защіпніте кругом начинки в кулю.
Змастіть сковорідку маргарином, викладіть шар тіста швом вниз і розрівняйте його в коржик до країв сковороди. Важливо при цьому не порвати тісто. У центрі зробіть невеликий отвір для виходу повітря. Розігрійте духовку до 200 градусів і випікання пиріг протягом 20 хвилин. Діставши з духовки, змастіть гарячий пиріг вершковим маслом. На стіл можна подати як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.