Рецепт Варення з журавлини з апельсином фото

Варення з журавлини з апельсином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Фрукти, Апельсин, Журавлина
На полуденок
Солодке, Заготовки, Варення

Варення з міксу ягід і фруктів, на мій погляд, виходить дивно смачним. Якщо ви теж любите експериментувати з заготовками, то запрошую вас повторити цей простий і класний рецепт.

Сьогодні я покажу, як приготувати варення з журавлини з апельсином. Кількість інгредієнтів розраховане на 1 баночку, так як таку заготовку можна робити не тільки на зиму, але і прекрасно зберігати в холодильнику без закачування. До речі, використовувати можете не тільки свіжі ягідки, але і заморожені. Таке варення стане відмінним доповненням до чаю, до самих різних десертів, а також його можна використовувати в начинки пирогів, тортів, кексів.

  • Апельсин - 1 штука (великий)
  • Журавлина - 200 грам
  • Цукор - 1 Склянка
варення з журавлини з апельсином - фото крок 1
1. Ягоди вимийте, обсушити і викладіть в каструлю або мисочку. Апельсин очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками. Всипте цукор і поставте все на вогонь.
варення з журавлини з апельсином - фото крок 2
2. Проваріть хвилин 15, а після протріть за бажанням через сито, щоб не було грудочок і вийшов однорідний джем. Після цього знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
варення з журавлини з апельсином - фото крок 3
3. Перелийте готове варення в стерилізовані баночку і зберігайте в холодильнику. Або ж закатати і приберіть в темне прохолодне місце.
варення з журавлини з апельсином - фото крок 4
4. Відмінне доповнення до домашньої випічки і солодощів! Смачного!

Схожі рецепти