Варення з журавлини з апельсином
(покроковий рецепт з фото)
Варення з міксу ягід і фруктів, на мій погляд, виходить дивно смачним. Якщо ви теж любите експериментувати з заготовками, то запрошую вас повторити цей простий і класний рецепт.
Сьогодні я покажу, як приготувати варення з журавлини з апельсином. Кількість інгредієнтів розраховане на 1 баночку, так як таку заготовку можна робити не тільки на зиму, але і прекрасно зберігати в холодильнику без закачування. До речі, використовувати можете не тільки свіжі ягідки, але і заморожені. Таке варення стане відмінним доповненням до чаю, до самих різних десертів, а також його можна використовувати в начинки пирогів, тортів, кексів.
- Апельсин - 1 штука (великий)
- Журавлина - 200 грам
- Цукор - 1 Склянка
1. Ягоди вимийте, обсушити і викладіть в каструлю або мисочку. Апельсин очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками. Всипте цукор і поставте все на вогонь.
2. Проваріть хвилин 15, а після протріть за бажанням через сито, щоб не було грудочок і вийшов однорідний джем. Після цього знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
3. Перелийте готове варення в стерилізовані баночку і зберігайте в холодильнику. Або ж закатати і приберіть в темне прохолодне місце.
4. Відмінне доповнення до домашньої випічки і солодощів! Смачного!