Варення з яблук з брусницею
(покроковий рецепт з фото)
Є багато рецептів варення, нижче я б хотів поділитися рецептом приготування варення з яблук з брусницею.
У цьому рецепті описаний дуже простий спосіб приготування варення з яблук і брусниці в домашніх умовах. На приготування йде близько доби, так як фрукти повинні настоятися, пустити сік, щоб варення вийшло максимально смачним.
- Яблука - 3 кілограма
- Брусниця - 3 кілограма
- Цукор - 3 кілограма
- Гвоздика - 3 штуки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
Яблука миємо в холодній проточній воді. Нарізаємо тоненькими шматочками і вирізаємо серцевину. Розміщуємо яблука на дно миски.
Зверху засипаємо брусницю і цукор.
Зверху засипаємо брусницю і цукор.
Через кілька годин яблука і брусниця дадуть сік. Ставимо миску з фруктами на повільний вогонь.
Доводимо масу до кипіння, після чого варимо ще 5 хвилин.
На наступний день повторюємо процедуру. Постійно помішувати масу, щоб уникнути пригорання.
Варення готове - залишилося тільки розсортувати його по стерилізованим банкам.