Варення з яблук і слив
(покроковий рецепт з фото)
Варення зі слив і яблук - чудовий десерт. Кисло-солодке, зі смаком сливи і яблука, насиченого, яскравого кольору. Беріть на замітку рецепт!
Приготувати таке варення дуже просто. Сливу беріть досить зрілу, але не м'яку, а щільну і пружну. Найкраще тут підходить сорт «Угорка», з якого роблять всім відомий чорнослив. Яблука також беріть твердих сортів. Цукор в варення кладіть до смаку, але пам'ятайте, що він є консервантом і чим його більше, тим продукт більш стійкий до високої температури. Зберігайте варення з яблук і слив в прохолодному місці. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить три баночки об'ємом 500 мл.
- Яблука - 700 грам (вага в очищеному вигляді)
- Слива - 500 грам (вага в очищеному вигляді)
- Цукор - 800 грам
- Вода - 200 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти для приготування варення зі слив і яблук.
Яблука помийте, видаліть серцевину з насінням і наріжте часточками.
Зливи помийте.
Видаліть кісточки зі слив.
Приготуйте сироп для варення. У каструлю насипте цукор.
В цукор налийте воду.
Поставте каструлю з цукром і водою на плиту і доведіть цукор до повного розчинення.
Нарізані яблука викладіть в каструлю або таз.
Залийте яблука сиропом.
Поставте каструлю на плиту і доведіть до кипіння. Варіть яблука 25-30 хвилин на невеликому вогні.
Додайте в каструлю до яблуками сливу, яку можна нарізати більш дрібно. Дайте постояти яблукам і зливі в сиропі 3-4 годину.
Після варіть сливи з яблуками ще 35-40 хвилин і вимикайте.
Варення зі слив і яблук готове. Розлийте гаряче варення в стерилізовані банки. Зберігайте в прохолодному приміщенні.