Варення з полуниці і слив
(покроковий рецепт з фото)
Поєднувати в заготовках кілька різних ягід або фруктів мені здається дуже вдалою ідеєю. Якщо ви теж любите подібні експерименти, раджу не проходити повз цього нескладного і смачненького рецепта.
Отже, хочу розповісти вам, як приготувати варення з полуниці і слив. Підхід до цих двох інгредієнтів абсолютно різний, так що рецепт зажадає трохи вашого часу, але результатом ви напевно залишитеся задоволені. Аромат такий заготовки буквально зводить з розуму.
- Полуниця - 1 кілограм
- Слива - 2 кілограма (вага з кісточками)
- Цукор - 2 кілограма
1
Полуницю вимийте, обсушити, видаліть хвостики. Наріжте половинками або четвертинками. Додайте склянку цукру і залиште на ніч, щоб ягоди пустили сік.
2
Зливи вимийте, обсушити, видаліть кісточки. Викладіть їх в сотейник і поставте на вогонь. Після закипання млоїте на повільному вогні, поки вони не стануть м'якими.
3
За допомогою толкушки для картоплі пам'ятайте сливи.
4
Додайте цукор, акуратно перемішайте і млоїте на повільному вогні хвилин 15. Після зніміть з вогню і остудіть.
5
Викладіть до слив полуницю, поставте на вогонь і млоїте до бажаної консистенції.
Після гарячих розлийте варення по банках.
Після гарячих розлийте варення по банках.